Holland America Line lanceert grootscheepse campagne om vooroordelen cruisen weg te nemen

Tijdens een drukbezocht evenement in Rotterdam werd gisteravond de nieuwe campagne van cruiserederij Holland America Line getoond aan de aanwezige gasten. De campagne met de slogan “Holland America Line, waarom niet nu?” heeft als doel de vooroordelen over cruisevakanties die onder vakantiegangers nog veelal heersen, weg te nemen.

Tijdens een drukbezocht evenement in Rotterdam werd gisteravond de nieuwe campagne van cruiserederij Holland America Line getoond aan de aanwezige gasten. De campagne met de slogan “Holland America Line, waarom niet nu?” heeft als doel de vooroordelen over cruisevakanties die onder vakantiegangers nog veelal heersen, weg te nemen.

Nederlandse cruisemarkt

Het uitstelgedrag is ook een duidelijke conclusie als men kijkt naar de Nederlandse cruisemarkt. In de afgelopen jaren is uitgebreid onderzoek gedaan naar de cruisepotentie onder de Nederlandse consument. Onderzoek van NIPO uit 2015 en Parthenon uit 2016 heeft aangetoond dat 4 miljoen Nederlanders een cruisereis in overweging hebben als toekomstige vakantie. Ondanks dat het aantal Nederlandse cruisegasten in 2017 met 6% naar 110.000 passagiers gegroeid is, blijft de cruisepenetratie (het aantal Nederlanders dat een cruise maakt) met 0,6% zeer laag in vergelijking met andere Europese landen. In Duitsland is dit cijfer 2,5% en in het Verenigd Koninkrijk 2,7%. Beide landen hebben circa 2 miljoen reizigers die jaarlijks een cruise maken.

 

 

Nieuwe campagne

Om de kennis over cruisevakanties te vergroten en de vooroordelen weg te halen, lanceert Holland America Line deze maand de campagne “Holland America Line, waarom niet nu?”. De campagne met het thema “Je weet pas wat een cruise betekent als je het ervaart” bestaat uit 3 commercials en 11 korte video’s van ieder 2 minuten waarin 2 koppels (ervaren en onervaren cruisers) een cruisevakantie beleven in de Middellandse Zee en de Noorse Fjorden. Via de serie, die online te bekijken is op YouTube en op HollandAmerica, probeert Holland America Line op een luchtige wijze het cruiseproduct dichter bij de vakantieganger te brengen. De bijbehorende commercials worden ingezet op de publieke en commerciële zenders en via diverse social media kanalen.

Nieuw Statendam

Met een nieuw schip, de Nieuw Statendam, dat in december in de vaart komt, vergroot Holland America Line in 2019 haar aanbod van vertrekken vanuit Nederland. Het schip met een capaciteit van 2666 gasten gaat op 5 mei 2019 de eerste cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse fjorden uitvoeren.

“Ik verwacht dat de verhoogde capaciteit van vertrekken in Europa en de nieuwe reclamecampagne een positieve bijdrage vormt tot verdere ontwikkeling van de cruisemarkt in Nederland”, aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing Continental Europe van Holland America Line.

 

 

Er zijn in totaal 15 afvaarten vanuit de hoofdstad. Daarnaast zijn er ook cruises met de Prinsendam (835 passagiers), Zuiderdam (1964 gasten) en de Rotterdam (1404 gasten) vertrekkend vanuit Amsterdam en Rotterdam. De routes die deze schepen varen gaan o.a. richting de Baltische Staten, Noordkaap en IJsland. De Koningsdam (2650 passagiers) gaat de hele zomer van 2019 cruises uitvoeren in de Middellandse Zee. Met de nieuwe campagne moeten meer Nederlanders aangezet worden gemakkelijk in Nederland of in Zuid-Europa aan boord te stappen voor een cruisevakantie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.