94% van de millennials wil een sabbatical

Veel jongvolwassenen in Nederland dromen van een sabbatical. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van reisplatform VakantiePiraten. Hoewel 94% van de millennials overweegt om voor meerdere maanden op reis te gaan, neemt slechts 25% het besluit dit ook daadwerkelijk te doen. Geld en werk blijken de grootste drempels om niet te gaan. Toch blijkt dat iedereen die wél gaat het zonder twijfel nog eens zou doen.

Dromen of doen

Bijna alle millennials in Nederland fantaseren over het nemen van een sabbatical, maar de drempel om daadwerkelijk te gaan is hoog; slechts 25% durft uiteindelijk het besluit te nemen. Meer dan 60% denkt dat het financieel niet haalbaar is om er voor langere tijd tussenuit te gaan en voor 17% lijkt het niet mogelijk een sabbatical te combineren met hun huidige carrière. Toch lijkt een sabbatical garantie voor succes; 100% van de ervaringsdeskundigen geeft aan nogmaals een sabbatical te willen nemen.

 

 

Werkdruk of reishonger?

Dat veel jonge Nederlanders er even tussenuit willen is niet verrassend, maar dat ze graag voor langere tijd weg willen is wel opmerkelijk. Uit de cijfers blijkt dat bijna de helft van de millennials die al eens een sabbatical nam (48,16%) dat deed omdat ze een grote reis wilden maken.

 

 

Dat Australië en Nieuw Zeeland veruit de meest populaire bestemmingen zijn kan verklaren waarom een lange reis gewenst is. Voor 20% was de keuze voor een sabbatical impulsief. De kans deed zich voor en die werd gegrepen. Ruim 10% van de sabbatical-nemers had behoefte aan een break van het werk. Een te hoge werkdruk zou hiervan een oorzaak kunnen zijn.

Oceanië blijft favoriet

Australië en Nieuw Zeeland zijn de meest favoriete reisbestemmingen. Ook Noord-, Midden- en Zuid-Amerika scoren hoog onder de millennials. Dicht bij huis op avontuur gaan is niet populair. Het eerste Europese land op de lijst van meest gewilde bestemmingen is IJsland op plaats 23, gevolgd door Griekenland op plaats 33.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.