Cathay Pacific en Boeing schenken ‘s werelds eerste 777 aan luchtvaartmuseum in Arizona

Cathay Pacific en Boeing hebben aangekondigd dat ze het allereerste Boeing 777-vliegtuig aan het Pima Air & Space Museum in Arizona, een van ‘s werelds grootste ruimtevaartfaciliteiten schenken.

Het iconische 777-200-toestel (lijnnummer WA001 en geregistreerd B-HNL) zal op 18 september vanaf het vliegveld van Cathay Pacific in Hongkong naar Tucson, Arizona vliegen. Daar zal het vliegtuig permanent in het museum naast meer dan 350 andere historische vliegtuigen worden getoond.

 

Lees ook dit artikel: Upcoming in Hongkong

 

Boeing vloog op 7 juni 1994 voor het eerst met het 777-200-vliegtuig en bleef het meerdere jaren gebruiken als testvliegtuig. Het vliegtuig kwam in 2000 bij de Cathay Pacific-vloot en ging na 18 jaar in mei van dit jaar met pensioen. Tijdens zijn verblijf bij Cathay Pacific exploiteerde B-HNL 20.519 vluchten met in totaal 49.687 vlieguren.

 

 

Cathay Pacific Chief Executive Officer Rupert Hogg: “Als ‘s werelds eerste 777 heeft B-HNL een zeer speciale plaats in de geschiedenis van zowel onze luchtvaartmaatschappij als die van de commerciële luchtvaart, en we zijn erg blij dat dit toestel binnenkort plezier zal brengen bij luchtvaartliefhebbers in zijn nieuwe thuis in Arizona.

“Onze 777-200-vliegtuigen hebben ons in de afgelopen twee decennia uitzonderlijk goed gediend en terwijl we de komende maanden steeds meer van deze toestellen vaarwel zullen zeggen, kijken we reikhalzend uit naar het verwelkomen van de state-of-the art 777-9-toestellen in onze vloot vanaf 2021,” voegde hij toe.

In de jaren negentig was Cathay Pacific een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die in de ontwerpfase input leverden voor de 777, waarmee de home-carrier van Hongkong een unieke kans kreeg om de functies van het vliegtuig aan te passen aan zijn behoeften. Een van de verzoeken was een cabinedoorsnede vergelijkbaar met de 747 Jumbo Jet, een moderne ‘glazen’ cockpit, fly-by-wire-systeem en, cruciaal, lagere operatiekosten. Tegenwoordig exploiteert Cathay Pacific een van de grootste 777-vloten ter wereld.

Boeing Commercial Airplanes President en CEO Kevin McAllister zei: “Cathay Pacific heeft een grote bijdrage geleverd aan het enorme succes van het 777-programma. De airline heeft enorm bijgedragen aan het oorspronkelijke ontwerp van het vliegtuig en is sindsdien een van zijn grootste ambassadeurs. En nu zijn ze een launch-klant voor ons nieuwe 777X-vliegtuig. We zijn zeer verheugd om samen met Cathay deze donatie aan het museum te kunnen doen als een manier om het opmerkelijke verhaal van de Boeing 777 de komende jaren te blijven delen. ”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.