Upcoming in Hongkong

De wijken Sheung Wan, Sai Ying Pun & Kennedy Town in het westen van Hong Kong Island zijn sterk in opkomst. Sheung Wan staat bekend om de hippe bars en winkels en Sai Ying Pun is dé plek voor foodlovers. Kennedy Town is de minst ontwikkelde wijk van de drie, maar is aan een inhaalslag bezig. Dit zijn de hoogtepunten van Upcoming Hong Kong:

Upcoming in Hongkong

Upcoming in Hongkong

1. PMQ

Houd je van oude gebouwen en creatieve winkeltjes? Dan ben je bij PMQ aan het goede adres. In 1889 huisde hier de eerste school met westers onderwijs. Tegenwoordig biedt het plaats aan jonge creatieve ondernemers in Hongkong.

 

ZIE OOK: Hongkong voor een habbekrats

 

2. Man Mo Temple

De Man Mo Temple uit 1847 wordt veelvuldig gebruikt door de locals om te bidden tot de god van de literatuur (Man) en de god van de oorlog (Mo). Ouders hopen dat dit tot schoolsucces leidt bij hun kinderen. Er komen ook veel studenten bidden.

3. Tramritje

Maak een tramritje in een van de Hongkongse dubbeldekkers. Het beste uitzicht heb je vanaf de bovenste verdieping, kies het voorste of het achterste bankje. Stap bijvoorbeeld op in Catchick Street. Je betaalt je ritje pas bij het uitstappen.

 

 

4. Teakha

Bij Teakha wordt elke kop thee met zorg bereid. Naast de thee zoals wij die kennen, waarbij theebladeren in water worden getrokken, staan hier ook diverse soorten thee op de kaart die met melk worden bereid. Probeer bv. de masala chai.

5. Cat Street

Wie nog wat souvenirs voor het thuisfront wil kopen is in Cat Street aan het goede adres. Je vindt hier sieraden uit China, posters van Mao en allerlei leuke hebbedingen. Onderhandelen over de prijs is noodzakelijk.

100% Hongkong

100% Hongkong

Deze adressen en meer staan in de nieuwe reisgids 100% Hongkong. Zes wandelroutes leiden je langs highlights én de leukste adressen volgens local Annemarelle van Schayik.

Comments are closed.