Kunstenaars aan de slag bij Insta-ready hotel Cook’s Club

Als onderdeel van een samenwerking met het wereldwijde sociale netwerk Talenthouse heeft Thomas Cook vandaag onthuld dat er drie kunstenaars zijn geselecteerd om elk een eenmalig kunstwerk te maken bij het recent geopende, nieuwste hotelconcept, Cook’s Club.

De drie kunstenaars uit heel Europa hebben de opdracht gekregen om kunst voor op de grote muren in het hotel te ontwerpen die de beleving van vakanties voor de moderne reiziger omvatten, in het 148-kamers tellende hotel in Chersonissos op Kreta.

 

 

De Oekraïense Sergiy Tsymbaliuk (ook bekend als Normski) werd gekozen vanwege zijn grootschalige muurschildering van een hedendaagse reiziger na een verfrissende duik, gehuld in een gestreepte handdoek. Het werk is ontworpen om het plezier van vakanties weer te geven, waarbij het comfort van de handdoek fungeert als een metafoor voor een veilige plek. Het project is zijn grootste stuk tot nu toe en zal 13 meter hoog zijn.

 

 

De uit Japan afkomstige kunstenaar Miyuki Okada die in Amsterdam woont, heeft een werk gemaakt dat speelt met het woord delphinium – een bloem afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zee gebied, waaronder Kreta. Delphinium is afgeleid van het woord dolfijn en Miyuki’s werk bevat zowel planten als dieren in haar grafische werk dat 11 meter hoog en 13 meter breed zal zijn.

Mark Walters, een Britse kunstenaar die in Leicester woont, heeft twee kunstwerken gemaakt die de vreugde van vakantie vieren tot leven brengen met zonneschijn als centrale focus. Het stuk nodigt speels uit om jezelf vast te leggen voor de zonnestralen, terwijl de andere de uitdrukking “you are my sunshine” gebruikt om een glimlach op de gezichten van mensen te toveren.

De stukken van Normski en Okada zullen de buitenkant van twee van de vier gebouwen van het hotel sieren en creëren een bijzondere achtergrond voor gasten die genieten van het moderne ontwerp van Cook’s Club terwijl ze relaxen bij het zwembad. Walter’s werk zal een rustige hoek van het interieur van het hotel innemen.

Remo Masala, Creative Director van Thomas Cook Hotels & Resorts, de eigen hoteldivisie van de reisorganisatie zegt: “Cook’s Club is een hotel voor mensen die houden van mooi design en het leven energiek en met plezier beleven. De drie kunstenaars geven die sfeer perfect weer en tonen de kwaliteit van het jonge en opkomende talent in de Europese steden.”

Normski: “Ik heb aan verschillende projecten in Kiev gewerkt, maar dit is het grootste in mijn carrière tot nu toe en het eerste buiten Oekraïne. Ik wil vooral laten zien hoe vakanties je de vrijheid geven om lekker buiten te zwemmen, maar het comfort van het feit dat je op een veilige plek bent. Het is een opvallend beeld waarvan ik weet dat het de hotelgasten veel plezier gaat geven en een gevoel van vrijheid.”

Miyuki Okada: “Ik ben al 20 jaar kunstenaar, maar dit is het grootste stuk dat ik ga maken in mijn carrière. Ik wil een stukje Kreta-life meenemen in dit geweldige hotel en het plezier laten zien in mijn afbeelding. Het delphinium is een bloem waar ik dol op ben en omdat de bloem in deze regio oorspronkelijk werd gevonden, raakte ik geïnspireerd om dat in mijn ontwerp te gebruiken. Het stuk is gebaseerd op dolfijnenfresco’s die te zien zijn op het Knossos-paleis in Kreta, niet ver van Cook’s Club en ik wil dat mensen het gevoel hebben dat ze met mijn moderne stuk de lokale cultuur en geschiedenis in kunnen duiken.”

Mark Walters: “Ik wil iets maken waarvan mensen gaan glimlachen en dat gasten in het hotel het perfecte Instagram-moment geeft terwijl ze zichzelf fotograferen voor het kunstwerk. Het stuk is geïnspireerd op zonnestralen en linkt naar het tweede ontwerp dat sterke, visueel interessante typografie gebruikt met de uitdrukking ‘YOU ARE MY SUNSHINE’. Ik wil de vreugde van vakantie vieren met je vrienden vastleggen.”

De samenwerking met Talenthouse is onderdeel van een initiatief om opkomend creatief talent een kans te geven. We ontvingen meer dan 600 inzendingen van kunstenaars van over de hele wereld met werken van sculpturen tot geluidsinstallaties. De winnende kunstenaars werden gekozen door een jury, waaronder trendwatcher Stefan Nilsson, die wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke personen in de Zweedse designindustrie.

Stefan Nilsson: “Het selecteren van onze drie winnende artiesten was moeilijk: er waren aardig wat uitstekende inzendingen en ik was onder de indruk van de creativiteit en het talent dat we zagen. Normski, Miyuki en Mark toonden allemaal de ambitie om iets extra speciaals te verzinnen en toonden grote vaardigheid in het vertalen van onze opdracht om pakketreisvakanties weer cool te laten zijn voor de nieuwe generatie reizigers.”

Cook’s Club is het nieuwste hotelmerk van Thomas Cook dat plannen heeft om in 2019 tot meer dan 10 hotels uit te groeien. Het merk ontdoet zich van het klassieke hotelconcept naar de ‘dingen die er toe doen’ voor de nieuwe generatie reizigers: modern design, geweldig eten en drinken, muziek die de sfeer brengt van ’s morgens tot ’s avonds laat en dit alles tegen een betaalbare prijs. Cook’s Club is het achtste hotelmerk van Thomas Cook en volgt op het succes van het chique boutiquestyle hotelmerk Casa Cook, dat steeds weer nieuwe klanten naar het 176-jaar oude reisbedrijf trekt vanwege de mix van modern design en een ontspannen luxe sfeer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.