Analyse fase afgerond voor Traject Eindhoven Airport na 2019

In december 2017 is onder regie van het Rijk het proces ‘Ontwikkeling Eindhoven Airport na 2019’ gestart. Het proces is ingericht om stapsgewijs te komen tot een toekomstperspectief voor de luchthaven na 2019. In de eerste stap, de analyse fase, zijn vijf thema’s uitgewerkt op basis van vier hypothetische onderzoek scenario’s.

Eindhoven Airport

Het betreft de landzijdige en luchtzijdige bereikbaarheid van de luchthaven, de economische impact, de infrastructuur van de luchthaven en Leefbaarheid, Milieu en Duurzaamheid. Het doel van de analyse fase is een gezamenlijke feitenbasis te hebben op basis waarvan vervolg onderzoeken en gesprekken kunnen plaatsvinden. Vandaag zijn de resultaten van de analyse fase gepubliceerd. De rapportages en een samenvatting zijn geplaatst op de website van samen op de hoogte.

Aanpak van de onderzoeken

De onderzochte scenario’s zijn geen beleidsopties op basis waarvan besluitvorming zal plaatsvinden. Omdat de deelrapporten aandachtspunten en knelpunten inzichtelijk maken, kan de eerste analyse wel als input worden gebruikt voor het vervolgproces.

 

Lees ook dit artikel: Eindhoven airport ‘groener’

 

‘De resultaten van het onderzoek in de analyse fase geven een beeld van aandachtspunten en knelpunten bij eventuele verdere ontwikkeling van de luchthaven. Het rapport vormt een prima basis voor de volgende fase van overleg. We zijn blij met de gekozen aanpak voor een proefcasus voor duurzame luchtvaartontwikkeling in Nederland, in balans met de omgeving.’Joost Meijs, CEO Eindhoven Airport NV

 

 

Vervolg: proefcasus Eindhoven Airport en informatiebijeenkomst

Na de zomer van 2018 start een proefcasus Eindhoven Airport. Rijk en regio grijpen de toekomstige besluitvorming over de verdere ontwikkeling van Eindhoven Airport aan voor het uitvoeren van een proefcasus om concreet invulling te kunnen geven aan de transitie naar een slimmere, duurzame en meer op kwaliteit gestuurde luchtvaart- en luchthavenontwikkeling. De proefcasus zal worden begeleid door een onafhankelijke en externe verkenner. Bewoners en maatschappelijke organisaties worden nauw betrokken bij de proefcasus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.