Eindhoven airport ‘groener’

Eindhoven Airport is vanaf vandaag wat groener. Daar waar we thuis vaak al gewend zijn om afval te scheiden, is dat op een luchthaven niet altijd vanzelfsprekend of eenvoudig. Eindhoven Airport heeft dat nu ingericht, in samenwerking met TUI fly, met partners Viggo, Jeths Cleaning en SUEZ. Na Schiphol kan nu ook Eindhoven het afval dat uit vliegtuigen gescheiden wordt aangeleverd, gescheiden verwerken

Eindhoven Airport

TUI fly is er als ‘afvalscheidingspionier’, trots op de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die deze samenwerking met Eindhoven Airport aangaat. Maar de wens is om zeker niet de enige te blijven; TUI fly roept de andere airlines op om ook hun afval gescheiden op te halen, minder afval te produceren aan boord en tegelijkertijd voor een duurzamere verwerking te zorgen.

 

 

“Elke positieve impact op het milieu die mogelijk is binnen het opereren van een airline, moet aangegrepen worden”, vindt Tom Sutherland, Environment Manager van TUI fly Nederland. “Er is hard gewerkt aan het mogelijk maken van dit onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Naast onderzoek naar biobrandstof en invoering van meer duurzame producten aan boord, is ook afvalscheiding van belang”, volgens Sutherland.

 

 

Samen met partners Viggo, Jeths Cleaning en afvalverwerker SUEZ, heeft Eindhoven Airport de faciliteiten gecreëerd om gescheiden aangeleverd afval ook op de juiste wijze te verwerken.

Gaby Mols, Manager Corporate Responsibility van Eindhoven Airport N.V.: “Deze nieuwe samenwerking past erg goed in onze ambitie de duurzaamste luchthaven te willen zijn. Afvalscheiding is een van de Corporate Responsibility thema’s waar Eindhoven Airport ook zeker veel aandacht voor heeft en dit is een mooie volgende stap.”

TUI fly is een warm pleitbezorger van deze gescheiden afvalaanlevering en –verwerking. Na Amsterdam en Eindhoven, hopen zij op snelle invoer ook op andere luchthavens. Er wordt gesproken met meerdere luchthavens, in binnen- en buitenland.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.