Meer bezoekers Centraal-Amerika en Dominicaanse Republiek

De zeven oorspronkelijke leden van CATA (Central America Tourism Agency) en de recent toegetreden Dominicaanse Republiek rapporteren allen een groei van het toerisme gedurende het eerste kwartaal van dit jaar. Zowel bezoekersaantallen als vliegfrequenties nemen toe. Ook zijn nieuwe routes tussen Europa en de acht lidstaten geopend. Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek zijn in trek bij de Europese vakantieganger.

Betere bereikbaarheid

Afgelopen jaar zijn er belangrijke investeringen gedaan om de bereikbaarheid en het toeristisch aanbod verder te verbeteren. Daarbij vliegt KLM dagelijks op Panama en drie maal per week naar Costa Rica; met talrijke doorverbindingen naar andere Centraal-Amerikaanse landen. Promotionele activiteiten en een toename van het touroperator-aanbod hebben ook in Nederland voor een groei van bezoekersaantallen aan de regio gezorgd.

 

 

Duurzaam toerisme breed gedragen

El Salvador ontwikkelt haar toeristische infrastructuur met een gericht focus op duurzaamheid en duurzaam toerisme. Een nieuw ecohotel in Cerro Verde National Park en de bouw van een Ecotourism Park in Jiquilisco zijn tastbare voorbeelden.

Ook Costa Rica laat zich op dit terrein, met de uitgifte van ruim 390 duurzaamheidscertificaten aan hotels en reisbedrijven, niet onbetuigd. Met jaarlijks twee miljoen toeristen werken publieke en private sector er zeer nauw samen bij het versterken van duurzaam toeristisch ondernemen.

 

 

Respect voor natuur en locals

In het meer op niche-toerisme gerichte Honduras wordt nu de laatste hand gelegd aan een volledig duurzame cruise-terminal in Roatán in de Islas de la Bahia-archipel. Hier zijn de meest paradijselijke stranden van Centraal-Amerika te vinden. In Panama staat de ontwikkeling van het Chiriqui Coffee Circuit als toeristisch aanbod model voor duurzame ontwikkeling, waarbij in nauwe samenspraak met locale koffieboeren de koffiecultuur wordt ontsloten voor toeristen. Het dit najaar gereed te komen project is een initiatief van overheid en private sector.

Redding van tweede grootste koraalrif ter wereld

Het Belize Barrier Reef, het tweede grootste koraalrif ter wereld, werd bedreigd door olieboringen, bebouwing van de kust en het kappen van mangrovebossen. Door maatregelen en wetgeving wordt het rif nu goed beschermd en heeft UNESCO het geschrapt van de lijst van bedreigd erfgoed. Belize is met een plus van 17% een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in de regio.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.