Wandelfestival zet La Palma op de kaart als wandelbestemming

La Palma roept zichzelf uit als wandelparadijs en doet er alles aan om dit waar te maken. Daarom wordt van 12 t/m 14 oktober 2018 het Festival de Senderismo georganiseerd. Het wandelfestival is niet alleen een kennismaking met de veelzijdigheid van het eiland – geleid langs 19 zorgvuldig geselecteerde wandelroutes – maar ook een feestelijke happening met concerten, folkloristische activiteiten en typische producten van het eiland.

Vulkanen en sterren

Al wandelend kunnen liefhebbers de mooiste hoekjes van La Palma ontdekken: het vulkaanlandschap, de rotskusten, de uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Het eiland kent ruim duizend kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, goed voor talloze dagtochten of een meerdaagse wandelbeleving, zoals bijvoorbeeld een wandeling rond het eiland langs de GR-130 – het Koningspad.

 

Lees ook dit artikel: Verrassend La Palma

 

Tijdens het Wandelfestival van 12 t/m 14 oktober kunnen wandelaars en natuurliefhebbers La Palma ontdekken via 19 wandelroutes, die onder andere langs de volgende trajecten lopen:

  • de Ruta de Agua: een klassieker onder de wandelroutes, vooral bekend om de mooie panoramische uitzichten.
  • avonturiers halen hun hart op bij de Sendero Bajo la Tierra: een kennismaking met de vulkanische kant van La Palma, een tocht door grotten die eindigt in de Cueva de las Palomas, door Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurfenomeen.
  • een ander hoogtepunt van het festival is Estrellas entre Vulcanes: een avontuurlijke, nachtelijke tocht door het vulkaanlandschap onder een spectaculaire sterrenhemel.

 

 

Liefhebbers van mooie sterrenhemels én van het fotograferen van sterren kunnen deelnemen aan de Nocturne Tocando las Estrellas. Ook behoort een bezoek aan het observatorium van La Palma met de grootste telescoop ter wereld tot de mogelijkheden.

Wandelen het hele jaar door

Wandelliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om van 12 t/m 14 oktober 2018 naar La Palma te reizen, komen ook op andere momenten aan hun trekken: het eiland is een ‘year round’ bestemming en door de hoogteverschillen kunnen elke dag vier seizoenen beleefd worden. Er zijn verschillende Nederlandse touroperators die individuele- en groepswandelreizen naar La Palma aanbieden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.