Hoe regel ik mijn visum voor India?

Toeristen die op vakantie gaan naar India zijn verplicht voor vertrek een ‘visum India’ aan te vragen. Het visum voor India is eenvoudig online aan te vragen en wordt in twee tot vier dagen toegekend. Check vooraf wel of je aan de voorwaarden voldoet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let er ook goed op dat je je aanvraag indient bij een betrouwbare partij en niet te veel betaalt. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het e-visum India

Het visum India is een zogenaamd een e-visum; een elektronische reistoestemming waarmee je India mag inreizen. Het grote voordeel van elektronische visums is dat je deze eenvoudig online kunt aanvragen. En in het geval van het visum voor India is online aanvragen ook nog een stuk goedkoper dan wanneer je naar het consulaat van India afreist voor een fysiek visum. Dat laatste kan nog steeds, maar is alleen nog aan te raden als je niet voldoet aan de voorwaarden van het elektronische visum.

 

 

De procedure, in het kort:

 • Vul het digitale aanvraagformulier in
 • Betaal het visum India met iDeal of Mister Cash
 • Upload een pasfoto en een foto van je paspoort
 • Wacht 2 tot 4 dagen
 • Ontvang het visum India per e-mail
 • Print het visum uit en neem het mee naar India

Voorwaarden van het visum

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in India toegelaten te worden. Lees deze opsomming goed door en zorg dat je overal aan voldoet voordat je je visum aanvraagt:

 • Je mag tot maximaal 60 dagen in India verblijven
 • Je reis mag alleen een toeristisch, zakelijk of medisch doel hebben.
 • Je moet per vliegtuig in India aankomen
 • Je paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Bij aankomst in India moet je ook al een vliegticket van de terugvlucht kunnen laten zien
 • Je moet het visum minimaal vier dagen voordat je vertrekt aanvragen
 • Je moet het visum uitprinten en bij je hebben tijdens je reis
 • Tussendoor mag je India maximaal één keer verlaten, het e-visum India is een ‘double entry’ visum

Daarnaast is het niet toegestaan een van de volgende regio’s te bezoeken zonder goedkeuring van de Indiase overheid: Pradesh, Himachal, Jammu, Kashmir, Rajasthan, Sikkim, Uttarakhand, Andaman en Nicobar.

De meeste toeristen die in India op vakantie gaan of bijvoorbeeld een rondreis door Azië maken voldoen ruimschoots aan deze eisen. Ze kunnen daardoor gebruik maken van de online aanvraagprocedure en hoeven niet naar het consulaat.

Het digitale aanvraagformulier

Voldoe jij ook aan bovenstaande voorwaarden? Dan kun je het digitale aanvraagformulier voor het visum India invullen. Er zijn verschillende websites waarmee je het visum India kunt aanvragen. Ervaring leert helaas dat niet alle partijen even betrouwbaar zijn en soms onvoorzichtig omgaan met je persoonsgegevens. Ook zit er verschil in de verwerkingstijd van je aanvraag en (het ontbreken van) hulp als er iets misgaat. We raden daarom aan je visum aan te vragen op VisumBuitenland.nl. Daar kun je het officiële elektronische visum India aanvragen voor een schappelijke prijs van €84,95 per persoon. Er wordt bij elk van de vragen van het formulier duidelijk in het Nederlands uitgelegd wat de bedoeling is. Betalen kan met iDeal of Mister Cash de aanvraag wordt direct in behandeling genomen. Je ontvangt gemiddeld na twee dagen een e-mail met een link waarmee je het visum kunt downloaden.

 

 

Meer informatie over het visum

Twijfel je of je aan de voorwaarden van het visum India voldoet? Of heb je nog andere vragen over dit visum? Kijk dan even op deze speciale site met informatie over het visum India. Hier vind je veel uitleg en een heel stappenplan om het aanvraagformulier van het visum India mee te doorlopen, mocht niet alles meteen duidelijk zijn. De informatie is van toepassing op zowel Nederlandse als Belgische reizigers naar India.

Visums voor andere landen

Er zijn steeds meer landen die net als India e-visums uitgeven. Deze visums kun je eenvoudiger aanvragen en zijn goedkoper dan reguliere visums. De geldigheid is meestal ruim voldoende voor toeristen en zakenreizigers die voor relatief korte tijd naar een land buiten Europa reizen. Indien mogelijk kun je het beste je visum aanvragen via VisumBuitenland.nl. Je weet dan zeker dat je niet te veel betaalt, dat je in het Nederlands wordt geholpen als er iets mis dreigt te gaan en dat je tijdig een geldig visum ontvangt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.