8 unieke verblijven voor stripboek-fans om in hun rol te blijven

Wat in 1970 in San Diego begon als een kleine conventie over stripboeken, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen op het gebied van popcultuur ter wereld. Na de editie in San Diego afgelopen juli komt Comic Con dit jaar op 1 en 2 september voor de derde keer naar de RAI in Amsterdam.

Om te vieren hoeveel comics hebben bijgedragen aan kunst, cultuur en populaire media, zet Booking.com acht unieke verblijven op een rij waar de echte comic-fans in de stijl van hun favoriete stripheld kunnen overnachten. Hier kun je als comic-fan je hart ophalen en in stijl van je passie genieten.

 

Lees ook dit artikel: The best of Edinburgh in 24 uur

 

Eden Exoticism Planet, Kaohsiung, Taiwan

Eden Exoticism Planet ligt op een klein stukje wandelen van de avondmarkt van Rueifong. Het is een uniek motel dat exclusieve themakamers biedt, waaronder een suite die geïnspireerd is op een van de populairste superhelden van DC Comics: Batman. Waan je Bruce Wayne in jouw eigen batcave vol duistere en mysterieuze decoraties, waaronder posters en logo’s van dit wereldberoemde stripfiguur.

 

 

Universal’s Loews Portofino Bay Hotel, Orlando, VS

Je bent nooit te jong of te oud voor stripfiguren, dat blijkt maar weer in de Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) kindersuite in het Universal’s Loews Portofino Bay Hotel. In deze grappige suite kunnen jonge gasten de nacht doorbrengen als de ondeugende, kleine, gele Minions. De exclusieve kamer, met speciale bedden en meubels op kinderformaat, is verbonden met de ouderkamer. Zo heb je als ouders je privacy, maar is je kleine (b)engel toch in de buurt.

Hotel ZED, Victoria, Canada

Het kleurrijke Hotel ZED in hartje Victoria is een geweldige plek voor reizigers die van retro-chique houden. Op elke kamer liggen comics, en in het hotel kun je gamen, pingpongen en lp’s luisteren. Je kunt je zwemkunsten vertonen in het verwarmde binnenbad dat is uitgerust met een waterglijbaan, en wie een potje wil zweten kan naar de sauna. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van een spannende comic en een gratis kopje koffie op het terras.

Hotel Jen Puteri Harbour, Johor Bahru, Maleisië

Hotel JenPuteri Harbour ligt op wandelafstand van het Puteri Harbour Family attractiepark en heeft leuke, individueel ingerichte themakamers, inclusief een aantal die gewijd zijn aan het populairste, katachtige cartoonfiguurtje van Japan Hello Kitty, waarvan ook welkomstgeschenken beschikbaar zijn. Voor de ontspanning kun je een duik nemen in het zwembad op het dak, of nippen aan een cocktail of een wijntje in de Sky Bar.

Comics Guesthouse, Rome, Italië

De naam zegt het al, het Comics Guesthouse is een unieke accommodatie met kleurrijke kamers die gebaseerd zijn op diverse strip- en cartoonfiguren. In de lounge kun je op de Wii, PlayStation of arcadegames spelen voordat je de Eeuwige Stad gaat verkennen. De accommodatie bevindt zich in de levendige buurt Prati waar je tal van winkels, restaurants en cafés vindt.

Grassmarket Hotel, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Het Grassmarket Hotel ligt in de levendige en historische buurt Grassmarket in Edinburgh. De stijlvolle kamers zijn ingericht met kamerhoge magnetische plattegronden en sommige decoraties zijn geïnspireerd op de avonturen van een bekende Britse stripfiguur, Desperate Dan uit The Dandy. Bij het hotel kun je een fiets huren en een lunchpakket regelen zodat je de nauwe steegjes en beroemde gebouwen van de oude binnenstad kunt ontdekken. De ‘Royal Mile’, een aaneenschakeling van straten waar zich talloze traditionele Schotse pubs bevinden, ligt op 700 meter afstand.

Sato Castle Motel, Taipei, Taiwan

Het Sato Castle Motel heeft een fantasy-thema en ziet er van buiten uit als een kasteel. Elke themakamer is ingericht met heldere kleuren en opvallende lichteffecten zodat het net lijkt alsof je in je eigen stripverhaal zit. Op slechts 5 minuten wandelen bevindt zich een groot winkelcentrum met een beroemd 70 meter hoog reuzenrad dat ‘s avonds een indrukwekkende lichtshow geeft.

The Arcade Hotel Amsterdam, Nederland

The Arcade Hotel Amsterdam heeft een boekenhoek vol comics, een game-kamer met hoogwaardige game-pc’s, virtual reality en moderne consoles. Kortom de ideale plek voor een avondje gamen in hartje Amsterdam. Alle kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv, retro consoles en koptelefoons, evenals gratis wifi. Het hotel organiseert ook een populaire “geek tour” zodat je de tofste stripboekenwinkels van de stad kunt ontdekken en de nerdy kant van Amsterdam beter kunt leren kennen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.