Kunstdagen Wittem in het teken van Jong Talent en Regionale Sterren

Van 7 t/m 30 september 2018 vindt de 31ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek in Wittem. Het festival is in 1987 ontstaan als kleinschalig muziekfestival in Epen en heeft nu al jaren zijn bestaansrecht in het Heuvelland bewezen en duizenden bezoekers een steeds afwisselend, verrassend en vernieuwend programma geboden op het gebied van muziek en kunst. Het thema dit jaar is Jong Talent en Regionale Sterren. Ook kunnen bezoekers ‘Proeven van Kunst en Muziek’ en genieten van de Kunstexpositie “In perpetuum volatile”.

Jong Talent en Regionale Sterren

Bijzonder aan het programma dit jaar is dat bekende regionale, Limburgse Musici samen optreden met studenten of ander jong talent. Te noemen zijn Arno Piters (1e klarinettist KCO uit Eijsden-Margraten) met masterstudenten van het conservatorium. Theodora Geraets (voormalig 1ste violiste van het LSO) met een jonge gitarist en harpiste en pianist Jeroen Riemsdijk (Conservatorium Maastricht) met zijn oud student Kasper Schonewille, die inmiddels zijn eigen pianotrio heeft opgericht. De concerten starten met een kort interview waarin gevraagd wordt naar de motivatie voor de muziek, de keuze van een instrument en de relatie met de docent.

 

 

Proeven van Kunst en Muziek

Zaterdag 8 september, tijdens Proeven van Kunst en Muziek, kan iedereen gratis genieten van concertjes door Jong Talent van het Conservatorium Maastricht en rondleidingen over de exposities.

Verder in het drie weken durende programma, Regionale Sterren: Ed Spanjaard (piano), Gil Sharon (viool) en Fenna Ograjensek (sopraan). Het Van Baerle Trio als absoluut Nederlands toptalent (twee winnaars Nederlandse muziekprijs) en twee jonge gepassioneerde gitaristen met een prachtig Italiaans programma. En ook Amsterdam Sinfonietta solisten zijn weer present met een bijzonder pianoconcert.

 

 

Kunstexpositie ‘’In perpetuum volatile’’

Tijdens de genoemde periode is er dagelijks een gratis toegankelijke kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en kloostertuin. In de expositie ligt dit jaar de nadruk op fotografie van hedendaagse Limburgse fotografen. Op de zondagen zijn er om 14.00 uur kunstenaars gesprekken met steeds vier kunstenaars. De gesprekken worden geleid door Uschi Prick. De kunstenaars worden geïnterviewd over werk en leven en geven daarna een rondleiding over de expositie. De expositie is samengesteld door Bert Janssen.

Bezoek de website voor informatie over het volledige programma en het bestellen van tickets.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.