Programma Dag van de Romantische Muziek bekend

De Dag van de Romantische Muziek viert op 19 augustus haar 32ste editie in Het Park bij de Euromast. Eerder werd al aangekondigd dat dit jaar een speciaal picknickveld wordt ingericht voor mensen die hun eigen eten en drinken willen meenemen.

Zo houdt het festival deze mooie traditie in ere. De organisatie van de Dag van de Romantische Muziek voert dit jaar meer veranderingen door om het festival bestendig te maken voor de toekomst. Zo is er veel aandacht besteed aan nieuwe samenwerkingen in en rond Het Park, maar ook in de wereld van de klassieke muziek. Nieuwe partners zijn streamingdienst Idagio, muziekcentrum Batavierhuis, Heerenhuyskamerconcerten, bewonersorganisatie Scheepvaartkwartier, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Rotterdamse Volksuniversiteit.

 

 

Programma en samenwerkingen

Het programma van Dag van de Romantische Muziek 2018 wordt gepresenteerd op drie grote podia, elk met een eigen sfeer en stijl. Ook de twee vaste locaties in Het Park, Het Heerenhuys en Parqiet, zijn onderdeel van het festival. De Heerenhuyskamerconcerten verhuizen voor deze gelegenheid naar een podium in de tuin. Binnen beleven bezoekers de Virtual Reality-ervaring en Luisterstoel van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In Parqiet maakt het publiek kennis met Idagio: de streamingsdienst voor klassieke muziek uit Berlijn.

 

 

Op het Parkpodium zullen musici van het binnenkort te starten Batavierhuis de Dag openen met een showcase. Dit optreden is een samenkomst van musici die aangesloten zijn bij het Batavierhuis-collectief. Ook contrabassist Dominic Seldis en het Rotterdamse Coal Harbour zullen hier optreden.

Op het Parkpodium zullen musici van het binnenkort te starten Batavierhuis de Dag openen met een showcase. Dit optreden is een samenkomst van musici die aangesloten zijn bij het Batavierhuis-collectief. Ook contrabassist Dominic Seldis en het Rotterdamse Coal Harbour zullen hier optreden.

Bij de Wereld van de Romantische Muziek wordt het publiek meegenomen in een reis rond de wereld met romantische muziek uit alle windstreken. Van Franse chansons en flamenco, tot Balkanmuziek en Afrikaanse invloeden. De Dag wordt hier afgesloten door klassieke muziek-dj Mr. Van Walsh.

Op het Podium Aan Het Water organiseert de Dag van de Romantische Muziek op zondagochtend een evenement in samenwerking met de buurtbewoners van het Scheepvaartkwartier. Deze samenwerking is ontstaan vanuit de wens van de bewoners om meer betrokken te zijn bij het festival, dat onlosmakelijk met het Scheepvaartkwartier is verbonden. Op het Podium Aan Het Water vervolgt de programmering hierna traditiegetrouw in samenwerking met de Rotterdamse Van Beek-Donner Stichting. Hier treden onder anderen muziekstudenten op die ondersteund zijn door de stichting, maar ook het saxofoonkwartet Syrène.

Tot slot is er op de locatie In Het Groen een leuk kinderprogramma, zijn er inspirerende workshops en wordt de dag afgesloten door Club Classique.

Route door Het Park

Kunt u niet kiezen welke optredens u wilt beluisteren? In de week voor het festival maakt de Dag van de Romantische Muziek drie muzikale routes met een eigen thema bekend op social media.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.