Nederlander bereikt Perth met elektrische auto na 884 dagen

In maart 2016 vertrok Wiebe Wakker vanuit Houten, zonder geld op zak, met zijn elektrische auto naar de andere kant van de wereld. Wakker’s project ‘Plug Me In’ is gebaseerd op samenwerking tussen mensen die via crowdsourcing een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto kunnen aanbieden via een website. Door deze aanbieders werd de route van de reis bepaald. Het leidde hem door 33 landen en hij legde 70.000 kilometer af zonder ook maar één benzinestation te bezoeken.

Perth, de meest afgelegen stad ter wereld

Wakker had 827 dagen nodig om de Australische kust te bereiken na een opwindende road trip door Europa, het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië en gisteren kwam hij aan in Perth. “Om Darwin te bereiken voelde al als een flinke prestatie. Nu ik Perth heb bereikt ben ik trots dat ik kan laten zien dat ook een van ’s werelds meest afgelegen steden bereikt kan worden met een elektrische auto.” Vertelt Wiebe Wakker in Perth. Wakker’s doel is om de mythe weg te nemen dat elektrische voertuigen niet dezelfde prestaties kunnen leveren hebben als hun door brandstof aangedreven neefjes.

 

Lees ook dit artikel: Life is a beach in Australië

 

Australië

Australië is het meest gastvrije land. Meer dan 350 mensen boden hem onderdak aan, echter het merendeel van hen woont in een van de grotere steden. Dat maakte de reis vanaf Darwin uitdagend. Zijn auto, de ‘Blue Bandit’, heeft een actieradius van 200 kilometer op een volle accu. Roadhouses, boerderijen en zelfs Aboriginal gemeenschappen hielpen hem door de Outback. Het verblijf in Perth wordt comfortabel, ruim 40 mensen nodigden Wakker thuis uit.

 

 

Elektrische pionier

Wakker was de eerste persoon die Turkije, Iran, India, Myanmar, Maleisië en Indonesië doorkruiste met een volledig elektrische auto. Het huidige record ‘langste afstand in een elektrisch voertuig (non-solar)’ van 22.000km heeft hij inmiddels ruim verbroken. Wakker heeft al 70.000 kilometer afgelegd en daar komen in Australië nog een groot aantal kilometers bij.

Road trip met een doel

Het doel van Plug Me In is om kennis over te brengen, te inspireren en de transitie naar een klimaatneutrale toekomst te versnellen. Met de Blue Bandit engageert Wakker met bedrijven en initiatieven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Via video’s op zijn website laat Wakker zien wat de uitdagingen in de verschillende landen zijn en welke innovatieve oplossingen er voor handen zijn.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.