Tips voor snelle jongens en last-minutebeslissers

Snel, sneller, snelst! De campagne Duitsland Dichtbij heeft alles te maken met ‘als de bliksem’ op je bestemming aankomen. Met bruisende steden als Keulen, Düsseldorf en Bremen om de hoek en genoeg te doen op het gebied van culinair, shoppen en cultuur is Duitsland razend populair als bestemming voor korte vakanties. We geven snelle jongens, autoliefhebbers en last-minutebeslissers de beste tips voor een fabelhafte nazomer.

Keulen: zo snel als Schumacher

Met ruim 1 miljoen inwoners telt Keulen mee als een van de grote jongens. Een weekendje weg of liever een dagje op en neer? In Keulen verveel je je geen minuut. Wie houdt van stoer & snel bezoekt de gloednieuwe (en gratis) Schumi-expo op MotorWorld Köln-Rheinland. Compleet met sportwagens, trofeeën, F1-auto’s en voorwerpen uit de privécollectie van Michael Schumacher.

 

 

Met gierende banden door de Eifel

Wie houdt van snelheid, sportauto’s en avontuur, trakteert zichzelf op de ‘Groene hel’ van de Nürburgring (de noordelijke lus van de voormalige Formule 1-baan). De prijs is bijna net zo snel als de baan zelf, slechts €25,-. Liever niet met je eigen auto het asfalt trotseren? Echte racemonsters verruilen hun auto voor een Mercedes AMG GT, die 315 km/uur haalt.

 

 

Snel in Stuttgart

Goed, je moet er een uurtje voor vliegen, maar dan heb je ook wat. In Stuttgart zijn autoliefhebbers met flitsende musea van Porsche en Mercedes aan het goede adres. Snelle jongens logeren bij voorkeur in een hotel met inpandige hiphop-academy, waar je na het oefenen van je scratches heerlijk kunt relaxen in de cigar lounge of nipt aan een drankje in de hippe rooftopbar, omringd door wijnbergen.

Vliegensvlug naar Bremen

Ready for take-off? Als dé ruimtevaartstad van Duitsland tilt Bremen het begrip snelheid naar een hoger plan. Van 1-5 oktober vindt hier de IAC plaats, het grootste ruimtevaartcongres ter wereld. Met ‘Sternstunden 2018’ biedt de stad een astronomisch programma waarin bezoekers o.a. kunnen ervaren hoe het voelt om gewichtloos in de Columbus-module van het ISS-ruimtestation te leven.

Düsseldorf: auto in je hotelkamer

Düsseldorf ligt zó dichtbij dat je het makkelijk in een dag kunt doen. Maar met zoveel spectaculaire hotels zou dat bijna zonde zijn! Zo opent ultrahip hotel B’Mine Düsseldorf in najaar 2019 ’s werelds eerste CarLofts (Frankfurt in 2020). Parkeer ‘gewoon’ op je balkon, nadat de lift jou met auto-en-al naar boven heeft gebracht en gebruik je kofferbak als walk-in closet.

#Duitslanddichtbij

Een weekendje op pad met vriendinnen, een romantische stedentrip, of een paar dagen ertussenuit met het hele gezin? Duitsland is de ideale bestemming voor een korte vakantie! Laat je ook verrassen door onze tips voor andere bestemmingen als Berlijn, Frankfurt, Hamburg of München die maximaal binnen vier uur met de auto, trein of het vliegtuig bereikbaar zijn.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.