91% van de Nederlanders droomt van een sabbatical

Veel Nederlanders dromen van een sabbatical. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van de Holiday Pirates Group. Wel 91% van de respondenten uit Nederland geeft aan al eens aan een sabbatical te hebben gedacht, slechts 22 % heeft deze droom reeds waargemaakt. De voornaamste reden voor het nemen van een lange break is voor hen het maken van een reis.

Met op nummer 1 de bestemming Australië, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Indonesië. Veel van de respondenten hebben nog geen sabbatical genomen omdat zij aangeven het financieel ingewikkeld te vinden. Toch geeft 17% van de Nederlandse respondenten aan te denken dat de werkgever het plan zou ondersteunen.

 

Lees ook dit artikel: Life is a beach in Australië

 

Ook oude garde droomt van een sabbatical

Veel Nederlanders dromen van een sabbatical. Dat het grootste deel (94%) van de Nederlandse millennials een langdurige break wel ziet zitten, is wellicht geen verrassing maar ook een meerderheid van de respondenten in de leeftijd 45+ geeft aan te dromen over een lange break (85%). Slechts 15% van deze groep heeft dit besluit in het verleden ook daadwerkelijk genomen. De voornaamste redenen hiervoor waren het maken van een reis (38%), het feit dat de mogelijkheid er was (27%) of de zorg voor naasten en/of familie (14%).

Zeeën van reistijd

Het merendeel van de Nederlandse respondenten in het onderzoek van Vakantiepiraten geeft aan een sabbatical te gebruiken om te reizen (66%) of om werk met reizen te combineren (22%). De meest populaire reisbestemmingen voor Nederlanders zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en de Verenigde Staten, maar ook de Seychellen, Nepal en Peru worden (door een minderheid) genoemd. Opvallend is dat Australië ook voor de Fransen, Britten, Italianen, Spanjaarden, Duitsers, Oostenrijkers en Zwitsers de absolute nummer 1 is op de bucketlist voor een gedroomde escape. Hoe lang de ideale sabbatical eruit ziet? Voor 26% van de Nederlandse respondenten is dat een periode van 4 tot 6 maanden en voor 23% een jaar.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.