Innsbruck is de budget zomerbestemming voor festivalgangers

Het festivalseizoen is in volle gang en steeds vaker maken muziek- of culturele festivals deel uit van de vakantieplannen. De zomerse combinatie van ‘reizen & muziek’ is voor veel liefhebbers een prijzige hobby. De stad Innsbruck zet zich daarom extra in voor reizigers die willen genieten maar ook op de kleintjes letten. Met gratis openluchtfestivals, verschillende grote sportevenementen en de Welcome Card kan iedereen nagenoeg ‘voor nop’ genieten van de stad en de bergregio er omheen.

1. Openlucht- en bergconcerten

Van 2 tot en met 29 juli 2018 vormt de keizerlijke Hofburg het indrukwekkende decor voor de Innsbrucker Promenadeconcerten. Deze vroegere Habsburgse residentie lijkt – dankzij haar bijzondere architectuur en goede akoestiek – gemaakt voor concerten en optredens. Onder de artistieke leiding van Alois Schöpf kunnen Innsbruckers en vakantiegangers in de zomer gratis genieten van de mooiste muzikale klanken. Vier weken lang spelen eersteklas formaties uit heel Europa in deze keizerlijke residentie, waaronder ook de Harmonie Concordia Melick uit Limburg (8 juli jl.). Op 7 juli heeft dit 100-koppige orkest de sterren van de hemel gespeeld tijdens een speciaal openluchtbergconcert bovenop de Axamer Lizum. Bezoekers namen de lift omhoog om zich op 2.340 meter hoogte gratis muzikaal te laten verrassen.

 

 

2. Beleef New Orleans in Innsbruck

Van 5 tot en met 22 juli 2018 vindt de 20e editie van het New Orleans Festival plaats in het centrum van Innsbruck. Het muzikale startschot is op 5 juli gegeven met een thema-avond in Casino Innsbruck. Op 11 juli is New Orleans te gast in de ORF Studio 3. Twee dagen kunnen bezoekers tijdens de Lange nacht van de Muziek in de stadscafés genieten van gratis optredens, De Patscherkofel is op 15 juli de place to be voor bluesliefhebbers. De dag erna halen zij hun hart op bij de legendarische “Bierstindl“. Tot slot staat van 19 tot en met 22 juli de Landhausplatz in het teken van het ultieme New Orleans-gevoel.

 

 

3. Een warm zomers welkom

Vakantiegangers die in de stad verblijven krijgen bij aankomst een Welcome Card waarmee ze korting krijgen bij vele musea, zwembaden, restaurants en evenementen. Wanneer zij drie nachten of langer in Innsbruck logeren is de toegang tot de meeste bergliften zelfs helemaal gratis. En eenmaal boven is het adembenemende uitzicht op de stad onbetaalbaar.

Een andere, voordelige manier om op ontdekkingstocht te gaan in Innsbruck en omgeving is de Innsbruck Card. Deze kaart is niet gratis maar geeft 24 of 48 uur toegang tot uiteenlopende highlights en liften. Kinderen tot 15 jaar krijgen 50% korting op de kaart. Goed om te weten: de wifi-verbinding is overal in de stad en op de luchtgaven gratis te gebruiken.

4. WK koorts ‘free of charge’

Van 23 tot en met 30 september is Innsbruck in de ban van het WK Wielrennen. Toeschouwers kunnen op verschillende plaatsen langs het parcours een gratis plek uitkiezen, ook het aanmoedigen bij de start en de finish is ‘free of charge’. Voor wielerfans die het fietsspektakel graag vanaf een betaalde VIP-plek meemaken zijn er speciale tickets te koop.

5. Gratis yogasessie in de Hofgarten

Na een aantal actieve dagen in de stad en de bergen, het swingen bij de muziekfestivals en het aanmoedigen van topsporters, is een rustige, lowbudget yogasessie in het park geen slecht idee. Vakantiegangers kunnen zich – tegen een vrijwillige donatie – aansluiten bij de Vinyasa yogalessen in de Hofgarten. Twee gecertificeerde yogaleraren geven er instructies in het Duits of Engels en bezorgen je een rustige start van de dag of relaxte terugreis naar huis.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.