Olympisch kampioene Anna van der Breggen traint in Innsbruck

Olympisch wegwedstrijd kampioene Anna van der Breggen trainde deze maand in Innsbruck ter voorbereiding van het WK wielrennen dat van 22 t/m 30 september 2018 in en om diezelfde stad zal plaatsvinden. De voorbereiding zaten hem in het verkennen van de route en de omgeving van Innsbruck om zo de grootste kans te maken op de winst dit najaar.

Innsbruck en omgeving – die zich profileren als fietsbestemming – tellen vele routes met pittige klims. Ideale condities voor de trainingen van de profs, maar ook voor amateurs die de route van het WK willen volgen. Een ‘paradise’ voor fietsers aldus Anna van der Breggen zelf.

Topsport in Innsbruck

Innsbruck profileert zich niet alleen als fietsbestemming voor toeristen, ook de profs weten de stad en haar omgeving te vinden. Regelmatig trainen professionals in Innsbruck en omgeving. Zo ook Anna van der Breggen, Olympische kampioene van de wegwedstrijd in Rio de Janeiro. Van der Breggen verbleef in juni in de bergen rondom de stad om voor het WK wielrennen te trainen en is enthousiast over Innsbruck als trainingslocatie. “Mijn eerste indruk van Innsbruck? Steil!”, aldus de kampioene. Van der Breggen houdt van racen en is een goede klimmer. Het parcours van het WK zal volgens haar dan ook pittig zijn, maar wel bij haar passen. Naast het fietsen, eten en slapen is het in Innsbruck tijdens het trainingsverblijf ook genieten van de natuur, aldus de Nederlandse wielrenster.

 

 

Innsbruck, fietsbestemming bij uitstek

Van der Breggen is niet alleen enthousiast over Innsbruck als trainingslocatie, ze noemt de stad en haar omgeving in een interview een paradijs voor (alle) fietsers.

“Ik ben twee weken in Innsbruck geweest om te trainen, een mooie stad! Het is leuk om in het centrum een koffie of lunch te doen, maar we ‘wonen’ hier in de bergen en dat maakt een ontbijtje buiten met uitzicht op de bergen heel speciaal: de bergen waar in de winter skiërs naar beneden komen.”

Innsbruck is een fietsstad bij uitstek. Vanuit het bruisende, historische centrum sta je met de lift – inclusief fiets – binnen 20 minuten op 2.000 meter hoogte. Er zijn uiteenlopende routes voor recreatieve fietsers nabij de stad en het Inntal maar ook uitdagende mountainbike trails en wielrenparcours in de bergen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.