Nieuwe website en gids voor alle fietsroutes langs de Loire

Aan het begin van dit nieuwe actieve Frans zomerseizoen zetten de regio’s Pays de la Loire en Centre-Val de Loire hoog in op fietspromotie: deze maand wordt een nieuwe dynamische website actief en in samenwerking met uitgeverij Terra Lannoo verscheen zojuist een dikke gids over alle fietsroutes langs de Loire. Terechte aandacht: langs de rivier is een netwerk van 900 km goed onderhouden fietspaden ontstaan, waar fietsers van ieder niveau een hele vakantie lang kunnen genieten van frisse buitenlucht in een prachtige natuur, met overal interessante en culturele pauzeplekken.

de Loire

de Loire

“De Loire per Fiets’: 900 kilometer in bijna 200 pagina’s

Alle apps ten spijt: veel fietsers zweren nog altijd bij een dikke analoge gids om zich te verdiepen in de routes die ze willen rijden. Met ‘De Loire per Fiets’ hebben ze hun bijbel voor dit deel van Frankrijk te pakken. De gids in de reeks Le Routard/Trotter verdeelt de acht grote routes langs de Loire in 41 etappes. Zo kun je een fietstocht op maat uitstippelen, van een dag tot een weekend tot een hele maand lang. Alle vragen, zoals waar een fiets te huren, waar te eten en te slapen en wat te bekijken, worden door het boek beantwoord. De gids is te koop voor 17.99 euro, online en bij de boekhandel.

 

 

Nieuwe site

De nieuwe website is dankzij de vele praktische functies een fijne aanvulling op de gids. Zo kan je online gemakkelijk afstanden berekenen wanneer je een eigen route aan het uitzetten bent. Ook vind je er de meest actuele adresinformatie, bijvoorbeeld qua services als bagagevervoer en fietsreparaties. Op een soort marktplaats is te zien waar welke accommodatie beschikbaar is.

 

 

In de Loirestreek werken steeds meer aanbieders hierbij onder het logo ‘Accueil Vélo’: voor fietsers een garantie dat aan hun specifieke wensen kan worden voldaan. Zoals een beveiligde fietsenstalling bij het hotel en op tafel eventueel flink calorierijk eten!

La Loire à Vélo

Al meer dan twintig jaar trekt La Loire à Vélo iedere zomer vele honderdduizenden fietsers naar de Loire vallei. De route kan worden gecombineerd met de EuroVelo 6 die de Atlantische Oceaan met de Zwarte Zee verbindt. Fijn nieuws uit de trein: van 9 juni tot 30 september mag de fiets gratis mee in de Interloire-trein, die vanuit Orléans deze regio’s inrijdt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.