Auvergne

De Auvergne met zijn betoverende bergen en mysterieuze bronnen is het hart van wat vroeger ‘Gallië’ genoemd werd en tevens de geboortestreek van de grootsten uit de Franse geschiedenis, onder wie Vercingétorix. Nu behoort de Auvergne tot het erkende patrimonium van het mooie Frankrijk en weet de streek respect voor de natuur perfect te combineren met de exploitatie van de ecologische rijkdommen dankzij een trendy concept: glamping.
Fietsen in de Auvergne

Natuur in Auvergne

Laat je in de verste uithoeken van de Gorges de la Loire betoveren door de prachtige landschappen die Cosycamp’ omringen. Met zijn logies – de ene al excentrieker dan de andere – en de gouden stilte als onbetwiste heerser over het gebied zul je deze plek vol magie niet onberoerd verlaten. Houten woonwagen, paalwoning, robinsontent of ruime cottage: hier vind je geluk. In volstrekt natuurlijk comfort beleef je het avontuur van de Auvergne in alle eenvoud, met je gezin, geliefde of alleen.

Leven als een Galliër in Frankrijk: Nadat je je intrek genomen hebt in dit prachtig stukje natuur kun je genieten van een zwemvijver, fietstochten, wandeltochten (gidsen en plannen ter beschikking) of gewoon kuieren in de boomgaarden en vogelparken in de omgeving. En dan hebben we het nog niet eens over de authentieke keuken waarbij je verwend wordt met lokale fijne vleeswaren, streekproducten en gezelligheid.

Blijf op de hoogte van Auvergne

Ontvang Inspirerende & Betrouwbare informatie over je vakantie

We hebben de 10 beste tips voor jouw vakantie voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de tips direct te ontvangen.

Beste tijd om te reizen naar Auvergne


Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Auvergne om in de vakantiestemming te komen!

Verkeersbureau van Auvergne

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Auvergne

Kaart van Auvergne

[google-maps width=574 height=400]