Geniet van klassieke concerten op het strand en verblijf om de hoek op een Siblu Villages camping

Met het hoogseizoen voor de deur zijn er legio gezinnen die nog geen vakantiebeslissing hebben genomen. De Franse aanbieder van luxe campingvakanties Siblu Villages heeft 17 campings door heel Frankrijk waar nog plaats te vinden is in het hoogseizoen voor een gunstige prijs. Vooral drie campings gelegen aan de Atlantische westkust zijn een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van festivals deze zomer waaronder het spectaculaire ‘Un Violon sur le Sable’ – klassieke openluchtconcerten. Denk ons jaarlijks Prinsengrachtconcert maar dan op het strand.

Camping Bonne Anse Plage, gelegen in de bossen aan de Baai van Bonne Anse. Of de levendige camping Les Charmettes en de luxe camping Domaine de Soulac in de Aquitaine vlakbij het fijne mooie strand bij Naïades en het pittoreske dorpje Soulac sur Mer. Vanaf je camping kun je ook gemakkelijk de ‘Koning van de Vuurtorens’ bezoeken de Phare de Cordouan compleet met koninklijke vertrekken en een kapel. Een must see als je in Soulac verblijft. Tevens is er iedere ochtend van 8 uur tot 13.00 uur een levendige markt te bezoeken. Voor last-minute aanbiedingen op de campings zie de website.

Weinig Nederlanders

Voor wie op zoek is naar campings die niet door Nederlanders zijn overgenomen, is bij Siblu aan het goede adres. De keten is nog maar relatief kort actief op de Nederlandse markt, terwijl zij in Frankrijk al grote naamsbekendheid hebben en zeer geliefd zijn bij Franse families. Voor veel Nederlandse gezinnen een leuke bijkomstigheid dat je kinderen al snel Franse vriendjes maken en gelijk wat van de Franse taal leren. De horeca faciliteiten zijn zeer Frans met een ruime keuze aan diverse soorten Franse gerechten en wijn bij de lunch.

Voor Siblu is veiligheid ook een zeer belangrijk aspect. Je kunt je kinderen met een gerust hart bij het zwembad achterlaten onder het toeziend oog van een gekwalificeerde badmeester. Geen zin in zwemmen? Dan is er nog het dagelijkse animatieteam voor je kinderen.

 

 

Groots muziekfestival op het strand

Met je verblijf op camping Les Charmettes of Siblu Bonne Anse Plage kun je genieten van het grote klassieke muziekfestival op het strand van Royan, Violon sur le sable – Violen op het zand. Dit festival met meer dan 80 muzikanten vindt plaats van 20 tot en met 28 juli met drie avondconcerten op 21, 24 en 27 juli. Een schitterend schouwspel op het strand met de beste Franse en internationale musici, waaronder Lucienne Renaudin-Vary, Julien Behr, Laura Hecquet, Mam’Ko, Jodie Devos, Thibault Cauvin en Thomas Leleu. Voor het volledige programma en prijzen voor de concerten zie de site. De 80 muzikanten repeteren overdag voor het concert van vrijdagavond 27 juli op het entertainmentplein van camping Siblu Les Charmettes dat gratis toegankelijk is.

Last minutes

Voor wie nog op zoek is naar een scherpe aanbiedingen met kortingen tot 50% kan terecht bij onder meer les Charmettes, Les Dunes de Contis, Domaine de Dugny in de Loire Vallei en La Carabasse in Languedoc-Roussillion.

Over Siblu

De keten telt momenteel 17 viersterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, de Vendée, de Loire-Atlantique, de Charente-Martime en de Aquitaine. Tevens heeft de keten vier campings langs de Franse zuidkust: drie in Languedoc-Roussilon en een aan de Côte d’Azur. In het binnenland behoren camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.

 

 

Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt net buiten Bordeaux, in Pessac. Boeken kan eenvoudig online of telefonisch 020 7941260.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.