Camping highlights in de GrimmHeimat NordHessen

Niet ver van het indrukwekkende Staatspark Karlsaue vindt u de idyllisch aan de Fulda gelegen camping & camperplaats van Kassel – een ontspannen uitvalsbasis voor uw bezoek aan de voormalige residentie- en huidige documenta-stad. Het recreatiegebied Fuldaaue met een prachtig zwemmeer en zandstrand ligt op een steenworp afstand. Ook het moderne Auebad (openluchtbad en overdekt zwembad met saunalandschap) ligt niet ver van de camping en biedt volop verkoeling en ontspanning.

Wie daarentegen het bruisende stadscentrum van Kassel met zijn vele culturele bezienswaardigheden wil verkennen, rijdt daar op de fiets of met het openbaar vervoer probleemloos en snel naartoe. Meer informatie over kamperen in de documenta-stad vindt hier.

Natuurpark Habichtswald

Wie het bij ‘puur natuur’ niet zonder comfort en luxe wil stellen, is op de beleveniscamping in Naumburg op het juiste adres. De camping heeft plaatsen voor een eigen camper, maar vakantiegangers kunnen hier ook in wel heel bijzondere verblijven overnachten. Of u nu kiest voor een nostalgische caravan, het ‘heksenhuisje’ of het Zweedse huis – het wordt sowieso een onvergetelijke belevenis. Een bijzonder highlight zijn de comfortabele en met zorg ingerichte luxe loggia’s voor maximaal 6 personen.

 

 

En wilt u eropuit, dan vindt u rondom het natuurpark Habichtswald allerlei recreatiemogelijkheden, zoals wandelen over de premiumwandelroute, zwemmen in het openluchtbad AquArena of een stadsrondleiding in het vakwerkstadje Naumburg.

Geo-Natuurpark Frau-Holle-Land

De camping- en camperplaatsen in het geo-natuurpark Vrouw Holle-land bieden één grote landschapsbioscoop: campers en caravans staan direct aan het op twee na grootste meer van Noord-Hessen, de Werratalsee, de Meinhardsee of direct aan de Werra, op een eiland in de rivier of op loopafstand van de populaire papavervelden. Veel campings liggen in of aan de rand van de historische vakwerksteden in de regio.

Ze hebben één ding gemeen: weidse uitzichten op de bosrijke bergen van het afwisselende landschap, dat met circa 200 geotopen voor een van de slechts ca. 30 biodiversiteithotspots in Duitsland zorgt. Meer informatie over het campingparadijs in het Werratal hier.

Roodkapjeland

Midden in het Knüllwald, op een uitloper van de berg Babloh, ligt de burchtruïne Wallenstein. In de Middeleeuwen moet de burcht imposant en onneembaar hebben geleken, want buiten de burchtmuren gaat het aan drie kanten meteen steil naar beneden. Vandaag de dag vormt de burchtruïne het decor voor onvergetelijke campingavonturen. Kamperen in de burcht of op het burchtterrein, zwemmen in het heerlijke natuurbad en vissen in de burchtvijver – het kan hier allemaal. Het aangrenzende restaurant serveert verse, regionale gerechten en organiseert sprookjesavonden, waarbij de burcht sfeervol wordt verlicht. Wie zijn tent in de juiste tijd van het jaar opzet, kan aanwezig zijn bij de ridderspelen.

Grimmsteig-belevenisregion

Voor wandelliefhebbers is de camperplaats bij de Sensenstein de ideale uitvalsbasis om een van de mooiste wandelgebieden van Noord-Hessen te ontdekken. Het Kaufunger Wald biedt mooie wandelroutes met schitterende uitzichten. Niet ver van de Sensenstein kunt u zich verbazen over de zogeheten Niester reuzen, een groep reuzensequoia’s. Of geniet van de Beierse gastvrijheid in de Königsalm op slechts enkele minuten lopen. De GrimmSteig is een van de veelzijdigste wandelroutes in Duitsland. Meer dan 80 km puur wandelplezier. In deze wandelregio, die tot de mooiste landschappen van het Noord-Hessische middelgebergte behoort, komt zowel de sportief ambitieuze, avontuurlijk ingestelde wandelaar, als de ontspannen, recreatieve wandelaar volop aan zijn trekken.

Natuurpark Reinhardswald

Fietsen en vakantie vieren, ver van de stress van alledag. De Hugenotenstad Bad Karlshafen ligt midden in het prachtige Weserbergland en vlak bij het sprookjesachtige natuurpark Reinhardswald. In de bocht van de mooie Weser kamperen vakantiegangers direct aan de rivier met uitzicht op het zuiden.

 

 

De moderne 4-sterrencamping biedt ca. 300 plaatsen voor campers, caravans en tenten. Ontdek de nabijgelegen bezienswaardigheden en kom van alles te weten over de Hugenoten. De uitgestrekte bossen en velden langs de rivieren nodigen uit tot wandelen, fietsen, vissen of kanoën – alles meteen vanaf de camping. In de nabijgelegen Weser-Therme kunnen gasten genieten van een massage en de sauna en volop relaxen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.