Eten en drinken als in een sprookje in Hessen

Van ‘äppelwoi’ tot ‘prädikatswein’, van ‘Ahle Wurscht’ tot ‘Grüne Soße’, van burgerpot tot extravagant en van traditioneel tot verfijnd. In alle Hessische vakantieregio’s kunt u profiteren van aantrekkelijke gastronomische aanbiedingen, waarbij de specifieke regionale keuken en oude tradities volop tot hun recht komen.

Hier kunt u op feesten, tijdens wandelingen met gids en al wandelend door de stad nieuwe producten proeven en traditionele smaken herontdekken. Wie graag reist en houdt van lekker eten, vindt hier tips en informatie over hoe, waar en wanneer men de culinaire wereld van Hessen kan beleven.

De Rheingau

Ieder jaar in augustus nodigen de wijnboeren uit Wiesbaden en de Rheingau bezoekers uit voor de ‘langste wijnschenkerij ter wereld’. Deze droombestemming voor liefhebbers van het edele Rheingau-nat geniet niet alleen nationale bekendheid, maar wordt ook door steeds meer gasten uit het buitenland als een goed bewaard geheim gezien. Want alleen tijdens de wijnweek hier in Wiesbaden heeft men de gelegenheid om tien dagen lang meer dan 1000 wijnen uit de gehele wijnregio Rheingau te proeven. Daarbij worden bij veel stands culinaire heerlijkheden aangeboden die perfect passen bij de bijzondere noot van de Rheingauer riesling. Daarnaast zorgen bijna 50 muziekgroepen op drie podia voor de muzikale omlijsting. Meer informatie over de wijnweek vindt u hier.

 

 

Rijn-Main Regio

In deze metropool aan de Main zijn allerlei leuke plekjes waar je even kunt zitten en kunt genieten van de heerlijkste koffie. De cafés zijn hier namelijk al even divers als de stad zelf: traditioneel, internationaal, origineel, experimenteel! En toch hebben ze één ding gemeen – de kwaliteit is altijd goed. Het gastronomietijdschrift ‘Feinschmeckers’ geeft in zijn actuele nummer een overzicht van de 525 beste plaatsen in Duitsland voor koffie met gebak. De gastro-scene in Frankfurt mag daarbij zeker niet ontbreken. Tip: een kopje koffie is eigenlijk pas compleet met het misschien wel bekendste Frankfurter gebak: de Frankfurter krans. Lees hier meer over de mooiste cafés in Frankfurt.

 

 

Het land van Grimm

Noord-Hessen, het land van Grimm, is het land van de ‘Ahle Wurscht’. Of hij nu aan de lucht is gedroogd of mild gerookt, de worst heeft zijn heerlijke smaak te danken aan het exclusieve gebruik van natuurlijke ingrediënten en een lange rijpingstijd in traditionele worstkamers van leemvakwerk. Deze en andere heerlijke producten ontdekt men tijdens de ‘landtouren’ in het natuurpark Habichtswald, waar bezoekers tijdens wandel- en fietstochten met gids mogen meekijken over de schouder van allerlei lokale producenten en naar hartenlust mogen proeven. Overal in de regio weet men van verse ingrediënten heerlijke creaties te maken. Informatie over al deze ‘Schmeckewöhlerchen’, oftewel lekkernijen, vindt u hier.

Lahntal

Het evenement ‘Bad Laasphe tafelt!’ vindt dit jaar alweer voor de 7e maal plaats. Daarvoor wordt in de Königsstraße de ‘langste smultafel van Wittgenstein’ opgebouwd, waaraan gasten en inwoners van de stad in een gezellige ambiance kunnen genieten van lekkernijen van lokale en regionale gastronomen. Net als in de afgelopen jaren zal het populaire Marburger chanson-kwartet ‘Trulleberg’ acte de présence geven bij dit prachtige evenement. Op 15 juni 2018 wordt om 18.00 uur het startschot gegeven met een feestelijke sektreceptie bij de bron in de oude binnenstad. Meer informatie over dit evenement vindt u hier.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.