Dit zijn de 5 leukste festivals in Europa

Nu de zomer is begonnen en het betere weer eraan komt, dromen we steeds vaker weg bij de gedachte van vakantie. Kies je voor een ontspannen tripje naar de kust, een historische tour door een mooie stad of een festival waarbij je je favoriete artiesten kunt zien. Airbnb zet speciaal voor alle muziekliefhebbers de leukste Europese festivals op een rij zodat jij kan genieten van een zomer vol entertainment, lekker weer en bovenal onvergetelijke momenten!

Sziget, Boedapest

Een van de langste festivals deze zomer is Sziget in Boedapest, dit zeven dagen durende festival vindt plaats in het hart van de Hongaarse hoofdstad. Tot de gevarieerde line-up behoren onder andere Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Dua Lipa en Arctic Monkeys. Naast de grote namen is ook de locatie, het eiland Obuda, de moeite waard. Aan de ene kant heb je een prachtig uitzicht op het parlementsgebouw en aan de andere kant de heuvels van Buda. Voor een aangenaam verblijf met vier personen is dit centraal gelegen luxe appartement perfect. Naast de uitstekende locatie is het appartement stijlvol en beschikt het over alle voorzieningen die nodig zijn na een leuke, vermoeiende festivaldag.

 

Lees ook dit artikel: Kroatië zit vol liefde

 

Melt

Deze zomer verwelkomt Melt Festival haar bezoekers op het Ferropolis terrein bij Lake Gremmin voor een weekend vol muziek en ontspanning. Dit schiereiland is al heel wat jaren een podium voor allerlei muzikanten. Volgende maand zullen onder andere The XX, Florence + The Machine en Nina Kraviz de festivalgangers vermaken met heerlijke muziek. Voor wie na een aantal nachten op de festivalcamping behoefte heeft aan wat meer luxe en een zacht bed is dit appartement in Hannover een echte aanrader. Ideaal als tussenstop op de weg terug naar Nederland.

 

 

Ultra, Kroatië

Ultra Europe is Europa’s meest bekende elektronische muziekfestival. Elke zomer reizen de grootste namen uit de EDM, house en techno scene af naar Split in Kroatië. Ook dit jaar belooft het een onvergetelijk evenement te worden door de energieke shows en overweldigende productie. Een leuke toevoeging is dat het festival een aantal extra strand- en bootfeestjes organiseert verspreid door de stad en op de schitterende Adriatische Zee. Dit jaar zijn o.a. David Guetta, Marshmallo, The Chainsmokers en Axwell ^ Ingrosso van de partij. Verblijf in dit appartement, geschikt voor vier personen en alleen al de moeite om te boeken vanwege de grote regendouche. Daarnaast is het Stadium Poljud, waar Ultra wordt gehouden, op loopafstand.

Lollapalooza, Parijs

Misschien nog niet heel bekend onder Nederlanders, maar Lollapalooza verdient zeker een plek in je agenda. Dit festival is overgewaaid vanuit Noord- en Zuid-Amerika en werd in 2017 voor de eerste keer georganiseerd in Parijs. Ook dit jaar belooft het weer een groot succes te worden met optredens van onder andere Bastille, The Killers, Dua Lipa, Rag’n’Bone Man, Zara Larsson en Paul Kalkbrenner. Bovendien kun je het bezoek aan dit festival, dat slechts twee dagen (21 en 22 juli) duurt, uitstekend combineren met een kijkje in het Louvre of een heerlijk diner in de stad. Dompel je onder in de Franse gezelligheid terwijl je in dit appartement verblijft, vlakbij de Arc de Triomphe.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.