Kroatië zit vol liefde

Met een eiland in de vorm van een hart en de meest romantische zonsondergang ter wereld is Kroatië de ideale bestemming om de liefde te vieren – niet alleen op Valentijnsdag!

Kroatië

Of je nu verliefd bent of nog wacht op jouw soulmate – pak je koffers, vier de liefde en trakteer jezelf op een vakantie naar het betoverende Kroatië. Kroatië is niet alleen op Valentijnsdag een romantische bestemming; het land met de meest romantische zonsondergang ter wereld is het hele jaar door een bezoek waard. Zelfs als jij en je partner toch geen match blijken te zijn is er een leuke activiteit; het museum of broken relationships!

 

 

Ga op date in de city of million hearts

Houd je van romantische stadswandelingen? Bezoek dan de hoofdstad Zagreb, door locals ook wel de city of million hearts genoemd. De uppertown biedt een prachtig uitzicht over de stad waar jij en je liefde bij weg kunnen dromen.

Mooiste zonsondergang ter wereld

Een indrukwekkende zonsondergang is een perfect ingrediënt voor romantiek. De mooiste zonsondergang ter wereld zie je volgens Alfred Hitchcock in Zadar. Dit visuele en kleurrijke schouwspel in combinatie met de geluiden van het zee-orgel geeft je gegarandeerd een warm gevoel.

Eiland in de vorm van een hart

Er bestaat geen bestemming meer romantisch dan het eiland van de liefde; Galesnjak. Het is gelegen in het zuidelijke deel van het Pašmanski kanaal en heeft de vorm van een hart. Dit eiland is zeer populair voor een huwelijksaanzoek. Het eiland viel al in 1806 op bij de cartograaf van Napoleon, maar werd pas beroemd bij de introductie van Google Earth.

 

 

Het eiland is makkelijke toegankelijk per boot en biedt prachtige ongerepte natuur, een heldere turquoise zee en 132 m² voor romantische wandelingen en picknick plaatsen.

Loop de Kiss Trail

De stad Dubrovnik heeft ook veel charmante plekken met een prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Geniet van lange wandelingen op de oude stadsmuren of pak de boot naar het eiland Lokrum. Bewonder de prachtige baaien en weelderige vegetatie van dit eiland en loop de recent aangelegde Kiss Trail: een wandelpad dat langs de mooiste plekken van het eiland loopt.

In de wolken

Motovun, een plaatsje in het hart van Istrië, biedt alles voor een romantisch verblijf. Een indrukwekkend uitzicht vanaf de bergen over wijnvelden, bossen en de rivier de Mirna. Een romantisch diner inclusief zwarte en witte truffels. En met slechts 500 inwoners biedt het rust en intimiteit.

En indien je alleen bent op Valentijnsdag…

…geef niet op! Het museum of broken relationships in de upper town van Zagreb heeft een tentoonstelling vol persoonlijke items uit relaties die slecht zijn afgelopen of gewoon niet meant-to-be waren. Je vindt er een bijl waarmee al het meubilair vernietigd is na een affaire, foto’s en liefdesbrieven van mensen met gebroken harten en plukken haar die zijn afgeknipt na een turbulente relatie. Je kunt zelfs je eigen persoonlijke verhaal of item delen in het interactieve gedeelte van het museum, genaamd “Confessional”.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.