De winnaar van de Tour de Romandie keert terug naar Innsbruck

Op 29 april stond de Slowaakse Primoz Roglic op de bovenste trede van het podium na de laatste etappe van de Tour de Romandie in West-Zwitserland. Slechts twee dagen later was de LottoNL-Jumbo wielrenprof in Oostenrijk voor een herhaling van de stages voor de Wereldkampioenschappen wegwielrennen die dit jaar in Innsbruck-Tirol plaatsvinden (22 tot 30 september).

Tijdens zijn verblijf in Innsbruck kon de voormalige professionele ski-springer de verleiding niet weerstaan ​​om de legendarische Bergisel schans in het zuiden van de stad te bezoeken.

Van Zwitserland naar Oostenrijk en Frankrijk

Primoz Roglic heeft een uitstekende start gekend in 2018. Na de algemene overwinning in de Ronde van het Baskenland begin april te hebben behaald, bereikte de rijder van team LottoNL-Jumbo eind april de toppositie in het algemeen klassement van de Tour de Romandie. Tijd voor herstel en een zegeviering is er echter niet; de volgende bestemming in het trainingsschema van Roglic is Tirol ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap Wielrennen 2018 in en rondom de stad Innsbruck.

 

 

Na de verkenning van het gebied reist de wielrenner naar Frankrijk om zich voor te bereiden op de Ronde van Slovenië (juni) en de Tour de France (juli). “Ik zal deze dagen gebruiken om de WK-stages en sommige delen van de Tour de France van dichtbij te bekijken. Gisteren reed ik in de koers van de Men Elite Road Race en het profiel bevalt me“, zegt Roglic.

 

 

WK wielrennen Innsbruck

Van 22 tot 30 september 2018 vindt het WK wielrennen plaats in en rondom Innsbruck. Voormalig ski-springer Roglic kan op deze UCI Road World Championships uitkijken naar stijgingshellingen van maximaal 28% op de slotklim van de dag, bekend als de Höttinger Höll. “Bergafwaarts springen is natuurlijk gemakkelijker dan bergop rijden – maar het is ook veel gevaarlijker”, legt hij uit met een glimlach. “De beklimming van de Höll is een interessante uitdaging die alle renners tot het uiterste zal drijven.”

Als het echter om de mentale kant gaat, ziet Roglic meer overeenkomsten dan verschillen tussen wegwielrennen en skispringen: “Het draait allemaal om geloven in jezelf – dat geldt ook voor beide sporten. ” Tijdens zijn verblijf in Innsbruck bezocht Roglic de beroemde Bergisel schans, een vertrouwde verschijning voor de ex ski-springer: “Ik heb hier eerder gesprongen. Het is een geweldig gevoel om nu als bezoeker terug te komen. Ik heb ook een beetje de tijd gehad om een ​​kijkje te nemen in Innsbruck. De oldtown met de besneeuwde bergen op de achtergrond is echt prachtig.”

Behaalde successen

Roglic begon zijn wegwielrencarrière slechts zes jaar geleden nadat hij zijn loopbaan als professioneel skispringer beëindigde. Hij heeft zijn talent al in beide sporten getoond. In 2007 won hij de Junior World Ski Jumping Championships in Planica en claimde hij goud als lid van het Sloveense nationale springteam. Tien jaar later nam hij de tweede plaats in de Men Elite Individual Time Trial op de UCI Road World Championships in Bergen. Tijdens de Tour de France van vorig jaar won de 28-jarige de overwinning op het podium van La Mure naar Serre-Chevalier met enkele van de meest iconische beklimmingen van de Tour.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.