Nog meer bestemmingen en reizigers voor Thalys

Aansluitend op de duurzame groei kondigt Thalys voor 2019 naast nieuwe bestemmingen ook een volledig vernieuwd design van de treinstellen aan. Axel Enthoven tekende samen met matali crasset het nieuwe ontwerp. Het aanbod, dat begin dit jaar werd herzien, ontwikkelt verder met de komst van een nieuw vrijetijdsaanbod “Premium Mini” in september.

Agnès Ogier, CEO van Thalys, licht toe hoe die projecten onderdeel uitmaken van een ambitieus businessplan: “We streven ernaar om als bedrijf zowel digitaal sterk te staan als om een 100 % Europese cultuur te bestendigen. Het sleutelwoord is ambitie, met het oog op een internationale mobiliteit die steeds toegankelijker én duurzamer wordt voor iedereen.”

 

 

Het eerste kwartaal was zeer positief voor Thalys (reizigers +8,8 %) en benadrukt de structurele dynamiek waardoor het spoorwegbedrijf het eerste halfjaar positief kan afsluiten (reizigers +4,7 %, omzet +2,8 %, voorspelling eind juni), ondanks de spoorstakingen in Frankrijk (-20 % onderhoudscapaciteit, -8 % reizigers) in het tweede kwartaal. De groei is zichtbaar op alle routes. De Nederlandse route, die Nederland met België en Frankrijk verbindt, groeit ook verder (+16 % reizigers in het 1e kwartaal).

 

 

Premium breidt familie uit met Premium Mini

Deze goede resultaten zijn een teken van de relevantie van het nieuwe aanbod van Thalys, dat in december vorig jaar volledig werd herzien. Behaalde doelstellingen: “Comfort 1” registreerde een groei in verkeer van +12 % (+9 % omzet), wat maakt dat de globale bezettingsgraad verbeterde met 2 % ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit laat Thalys toe om een groot aantal zitplaatsen tegen lage prijzen aan te bieden (30 % van de tickets worden aangeboden onder € 40). Vanaf september vervoegt “Premium Mini” het tariefgamma, speciaal bedacht voor vrijetijdsreizigers die van alle Premium-diensten willen profiteren, behalve de flexibiliteit. Zo kunnen zij bijvoorbeeld nog steeds genieten van de maaltijden die aan de zitplaats worden geserveerd, maar betalen zij een lagere prijs (-30 %). De voorwaarde is dat ze met twee personen reizen. Andere nieuwe diensten vanaf september: een nieuwe Premium krantenkiosk, maar ook een nieuwe website en een nieuwe Thalys-app met verbeterde functies.

In deze veelbelovende context kondigt Thalys twee grote stappen aan voor 2019: de uitbreiding van het netwerk en de volledige renovatie van de vloot, naar een design van Axel Enthoven en matali crasset.

2019 barst van het goede nieuws voor internationale reizigers. Ten eerste zal het oosten van Parijs vanaf april volgend jaar, dankzij twee nieuwe bestemmingen, Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée, in directe verbinding staan met zowel Amsterdam, Rotterdam, Schiphol als Brussel en Antwerpen. Met een optimale trajecttijd (vanuit Amsterdam: 3.26 uur en 3.40 uur) biedt dit heel wat mogelijkheden voor zowel vrijetijds- als business klanten. Op lange termijn verwacht Thalys zo’n 300.000 reizigers op deze route.

 

 

Vanaf de 2e helft van 2019 wacht reizigers een nieuwe ontwikkeling, want Axel Enthoven (Yellow Window) heeft samen met de ontwerpster matali crasset de treinstellen volledig heringericht. Met 7 % extra capaciteit zullen deze treinen met de codenaam “RubY” (de renovatieronde zal in 2022 voltooid zijn) de ontwikkeling van de Europese mobiliteit verder helpen ontwikkelen. Bovendien blijft maximaal comfort voor passagiers gegarandeerd. Als kers op de taart zullen er plaatsen voor fietsen voorzien worden in de treinstellen.

thalys-amsterdam-parijs

Nieuwe website Thalys.com

De website is slechts het topje van de ijsberg, maar staat wel symbool voor de digitale transformatie die Thalys in samenwerking met verschillende start-ups doorvoert. De nieuwe website thalys.com en de nieuwe app zullen vanaf de herfst uitgebreide functionaliteiten aanbeden en vooral een uitstekende reactiviteit mogelijk maken. Onze teams zullen voortaan rechtstreeks alle content in de vier talen van Thalys kunnen beheren.

Premium Mini

Premium Mini is een nieuw aanbod voor vrijetijdsreizigers die aan verlaagde prijs (-30 %) willen profiteren van alle Premium-diensten, behalve de flexibiliteit. Omruiling en terugbetaling zijn niet mogelijk. Tickets zijn uitsluitend beschikbaar per twee reizigers. Vanaf € 60 (Amsterdam-Brussel), of € 99 (Amsterdam-Parijs) profiteren reizigers met Premium Mini van een maaltijd aan de zitplaats, internationale pers, taxi-reservaties en, niet te vergeten, gratis wifi voor iedereen aan boord van de Thalys.

Perskiosk

Het persaanbod bij Premium, dat erg in de smaak valt, wordt opgesplitst in een papieren en een digitaal aanbod, dat toegankelijk is via een speciaal ontworpen e-kiosk. In september wordt dit assortiment verder uitgebreid met romans, stripverhalen en reisgidsen.

Thalys breidt in 2019 haar dagelijkse reisnetwerk uit naar Marne-la-Vallée en Roissy-Charles de Gaulle voor Nederland en België, en brengt reizigers in de zomer van Brussel naar Bordeaux

Roissy-Charles de Gaulle en Marne-La Vallée, 2 nieuwe bestemmingen vanuit Amsterdam– Schiphol– Rotterdam– Antwerpen en Brussel

Deze nieuwe verbinding biedt vanaf april 2019 met twee heen-en-terugreizen per dag vrijetijds- en zakenreizigers de mogelijkheid om naar het oosten van Parijs te reizen – zowel vanuit Nederland als vanuit Antwerpen en Brussel. Dankzij deze nieuwe Thalys kan iedereen dus in de meest aangename omstandigheden een bezoekje aan Disneyland Parijs brengen. Tickets voor kinderen zijn overigens altijd aan hetzelfde tarief, ongeacht de bestemming: € 15 voor Standard, € 20 voor Comfort en € 30 voor Premium!

Geplande reistijden: vanuit Amsterdam: 3.26 – 3.40 uur

De verbinding met Rijsel die in 2014 werd gelanceerd, wordt niet verlengd. Dankzij de uitstekende aansluitingen in Brussel-Zuid kunnen nog steeds trajecten worden verzekerd vanaf 2.30 uur.

Een nieuwe bestemming “Thalys Zon”: Bordeaux

Met 94 % tevreden reizigers, vervoeren de Thalys Zon (in de zomer naar Marseille) en Thalys Sneeuw (in de winter naar Bourg-Saint-Maurice) iedere zaterdag heel wat blije Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Een ongetwijfeld groot aantal Nederlandse reizigers kunnen vanaf volgende zomer het prachtige Bordeaux ontdekken vanaf Brussel. Bordeaux werd onlangs uitgeroepen tot “European Best Destination” en ligt voortaan met Thalys slechts op vier uur rijden van Brussel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.