Rotterdam viert Holland America Line’s 145-jarig jubileum met een speciale orkestrale uitvoering aan boord van de Rotterdam

Holland America Line viert in 2018 haar 145-jarig jubileum en om deze gebeurtenis te markeren heeft Cruise Port Rotterdam voor een speciale compositie van het wereldberoemde Rotterdams Philharmonisch Orkest gezorgd. De compositie ging op 19 mei in première tijdens een exclusief evenement aan boord van de Rotterdam waarbij het stuk werd uitgevoerd door het Rotterdam Philharmonic Banda, een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest stelde het muziekstuk speciaal samen met een basismaat 1-4-5 van de blues om Holland America Line’s 145-jarig jubileum te vieren.

 

 

Mijlpaal

“Holland America Line viert met dit jubileum een mijlpaal en we zijn vereerd dat in samenwerking met Cruise Port Rotterdam het Rotterdams Philharmonisch Orkest zo’n prachtig stuk ter ere van ons heeft gecomponeerd, aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe van Holland America Line. “Er is geen betere plek om ons jubileum te vieren dan het thuis van ons oorspronkelijke hoofdkantoor dat 145 jaar geleden in Rotterdam werd gevestigd. Er is nog steeds zoveel Holland America Line geschiedenis in de stad waardoor deze plek de perfecte setting is voor dit speciale evenement”.

 

 

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb was eregast tijdens het evenement en reikte de gouden sleutel van de stad Rotterdam uit aan Holland America Line. Met deze gouden sleutel, een grote eer, gaan voor de cruiserederij veel deuren open in de havenstad.

Verder waren ook Keith Taylor, Holland America Group’s Executive Vice President Fleet Operations, vier kapiteins en hoofdingenieurs en lokale hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Officiële partner

“Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert dit jaar ook zijn 100-jarig jubileum. Wij feliciteren hen met dit heugelijke feit en hebben hierbij het genoegen te mogen aankondigen dat wij officieel partner worden zodat we hen kunnen ondersteunen hun muzikale reis te vervolgen,” aldus Bleichrodt.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een van Europa’s vooraanstaande symfonieorkesten, staat wereldwijd bekend om de intense energie van zijn concerten, zijn succesvolle opnamen en zijn innovatieve publieksbenadering. Met optredens van de Rotterdamse podia tot de internationale concertzalen trekt het jaarlijks 150.000 à 200.000 bezoekers.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.