Holland America Line lanceert nieuwe EXC In-Depth reizen met Zodiac excursies

Holland America Line start komende september met een innovatieve manier van cruisen voor reizigers die op zoek zijn naar een diepgaande en boeiende manier om de wereld te zien. De nieuwe EXC (Explorations Central) In-Depth reizen worden aangeboden op de Maasdam (1258 passagiers) en ontdekken sommige van de meest fascinerende uithoeken van de wereld tijdens cruises van 12 tot 34 dagen. Er wordt gebruik gemaakt van wereldberoemde experts, lokale geleerden en op maat gemaakte Zodiac tours zodat gasten zich kunnen onderdompelen in de ervaring.

Variëteit

Iedere EXC In-Depth reis biedt gasten een variëteit aan thema’s en keuzes om hun ontdekking naar eigen voorkeur samen te stellen: fotografie; wetenschap en natuur; kunst en cultuur; eten en drinken; geschiedenis en perspectief en actieve verkenning. Het staat gasten vrij zich te focussen op een aandachtsgebied of hun passies te combineren met activiteiten aan boord en boeiende activiteiten aan wal. Gasten kunnen zo veel en zo weinig doen als ze zelf willen.

 

 

“We hebben EXC In-Depth reizen ontwikkeld om de gastervaring op een meer persoonlijke manier verder te verrijken op de exotische bestemmingen die tijdens de cruises worden aangedaan,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “De toevoeging van Zodiac tours geeft gasten de gelegenheid zich moderne ontdekkingsreiziger te voelen en de Maasdam bezoekt havens waar we nooit eerder zijn geweest of heel lang niet bezocht hebben; EXC In-Depth reizen zijn uniek.”

 

 

Van september 2018 tot april 2019 breiden EXC In-Depth reizen zich uit met een complete Explorations Central programmering, zowel aan boord als aan wal. De verrijking aan boord wordt verzorgd door een team van experts die zich bezighouden met o.a. zee- en vogelleven, geologie, culturele antropologie, geschiedenis en meer. Zij varen mee op alle EXC In-Depth reizen en vullen het programma aan met informatieve lezingen en inzichtelijke discussies op basis van hun eigen ervaringen.

Omdat EXC cruises opgezet zijn met de nadruk op de bestemming en kennis aan boord vergaren, is het avondentertainment aangepast. Grote producties worden daarom vervangen met entertainment waarin de lokale cultuur aan bod komt. Bij America’s Test Kitchen zijn lokale chefs aanwezig en lokale ingrediënten en tradities worden ingezet om het culinaire aanbod te verfijnen. Jonge cruisegasten zijn uiteraard welkom aan boord maar er zijn geen speciale faciliteiten voor hen tijdens deze cruises.

Zodiac excursies

De Maasdam heeft opblaasbare Zodiac boten, bekend geworden door de beroemde oceanograaf Jacques Cousteau, aan boord. Als onderdeel van EXC Tours kunnen gasten hiermee op een intieme manier minder goed toegankelijk gebieden en leefgebieden van wilde dieren ontdekken. Een mix van experts en lokale gidsen begeleiden de Zodiac excursies om de gastervaring te verrijken. De tours zijn als optionele excursie te boeken.

Andere activiteiten aan wal focussen zich op buitengewone ervaringen zoals het fotograferen van de kleuren van een markt in Tahiti, een wandeling met gids in het Komodo National Park op zoek naar de komodovaraan, het bezoeken van de Nukubalavu Village en hier een welkomstceremonie door de inwoners van Fiji bijwonen, bezoeken van beroemde ruïnes in Thailand en het bekijken van vogelbekdieren die spelen in de draslandgebieden van Australië.

Bijzondere havens

De havens tijdens de EXC In-Depth routes zijn gekozen om nieuwsgierigheid op te wekken en te inspireren. Maasdam bezoekt 154 havens in 36 landen op 12 verschillende cruises. Gasten ontdekken verre uithoeken zoals Paaseiland, de Pitcairneilanden, Java, de Malediven, de Markiezenarchipel en Nuku Hiva (Frans Polynësie). Achtentwintig havens worden voor het eerst bezocht of zijn jarenlang niet door Holland America Line aangedaan.

De eerste EXC In-Depth reis vertrekt op 10 september 2018 vanuit Fort Lauderdale en gaat via het Panamakanaal naar Papeete, Tahiti. Onderweg maakt het stops aan de westkust van Zuid-Amerika, vaart via de Stille Oceaan naar Paaseiland en bezoekt meerdere eilanden in dit gebied. De cruise duurt 34 dagen. Maasdam verkent in oktober en november de zuidelijke Stille Oceaan om daarna naar Nieuw-Zeeland te gaan.

Overnachtingen in de havens zijn een hoogtepunt van de EXC In-Depth reizen. Gasten overnachten in Callao (Lima), Peru; Paaseiland; Papeete, Frans Polynesië; Tauranga en Waitangi, New Zeeland; Adelaide, Australië; Singapore; Laem Chabang (Bangkok), Thailand; Sihanoukville, Cambodja; Halong Bay, Vietnam; en Hong Kong, China.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.