Corendon verwelkomt Boeing 737 8 MAX op Schiphol

De Corendon groep verwelkomt haar eerste volledig nieuwe Boeing 737 MAX 8 van Corendon International Airlines op Amsterdam Airport Schiphol. De sleutels van het vliegtuig met registratienummer TC-MKS zijn in de Boeing fabriek in Seattle ceremonieel overhandigd aan Atilay Uslu, oprichter en mede-eigenaar van Corendon.

Een Corendon vliegtuig

Een Corendon vliegtuig

Het toestel werd op Schiphol verwelkomd door Steven van der Heijden, CEO van Corendon in Nederland, en Yildiray Karaer, medeoprichter en CEO van Corendon in Turkije. Het toestel krijgt als thuisbasis Antalya. Vanuit daar zal het vliegtuig naar meerdere bestemmingen vliegen, waaronder meerdere malen per week naar Amsterdam Airport Schiphol, vanwaar het Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantiebestemming vliegt. Corendon wordt hiermee één van de eerste luchtvaartmaatschappijen op Schiphol met dit gloednieuwe vliegtuigtype.

 

 

De 737 MAX 8 behoort tot een nieuwe generatie passagiersvliegtuigen die stiller, zuiniger en daardoor minder vervuilend zijn. Dankzij de nieuwe motor en de verbeterde aerodynamica ligt het brandstofverbruik circa 15 procent lager en wordt het geluidniveau met 40% verminderd in vergelijking met eerdere 737 toestellen.

 

 

Efficiënter ontwerp

De Boeing 737 MAX 8 is duurzamer dan de vorige generatie 737 toestellen vanwege verbeteringen qua brandstofefficiëntie. Deze verbeteringen zitten in de vleugel, in de interface van de vleugel, in het nieuwe type motor dat is ontwikkeld op basis van ultralichte en zeer sterke materialen en het gebruik van dubbele winglets. Deze winglets zijn een verlenging van de vleugels die werveling in de lucht verminderen, waardoor het toestel efficiënter vliegt. De cockpit is uitgerust met vier grootformaat beeldschermen en het Sky Interior cabine design, inclusief de sfeervolle ledverlichting, zorgt voor een ruimtelijke beleving aan boord. De nieuwste, stillere en meest duurzame telg aan de Corendon boom heeft 189 stoelen.

Uitbreiding vloot

De in 2017 opgerichte luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines Europe, gevestigd in Malta, heeft haar vloot recent vergroot van één naar drie vliegtuigen. Corendon Airlines Europe vliegt met name van en naar Duitse luchthavens en naar Tel Aviv in Israël. Corendon Airlines International, de Turkse luchtvaartmaatschappij van Corendon, voegt de nieuwe Boeing 737 MAX 8 toe aan haar vloot van elf vliegtuigen. Corendon Dutch Airlines vliegt met drie eigen vliegtuigen. De Corendon groep bestaat hiermee in totaal uit een vloot van 18 vliegtuigen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.