Visum Australië: heeft u een eVisitor of eTA nodig?

Gaat u op vakantie of op werkbezoek naar Australië? Dan heeft u een visum nodig. Alleen als u de Australische nationaliteit hoeft u geen visum aan te vragen. Veel reizigers vinden het consulaire systeem van Australië echter ingewikkeld. Het land kent namelijk veel verschillende soorten reistoestemmingen, variërend van diverse papieren en elektronische visums tot het ETA. Lees in dit artikel welke u moet aanvragen voor uw reis.

Steeds meer digitale visums

Het aantal landen dat werkt met digitale reistoestemmingen en elektronische visums stijgt snel. Op zich is dit een goede ontwikkeling, want online aanvragen is altijd een stuk eenvoudiger en vaak ook goedkoper dan een bezoek brengen aan een ambassade of consulaat voor een papieren document. Door de introductie van steeds meer digitale toestemmingen ontstaat echter wel vaak wat verwarring, zeker in het geval van Australië, dat uitzonderlijk veel verschillende visums hanteert. U moet zeker weten dat u de juiste aanvraagt, anders wordt u mogelijk het land niet ingelaten wanneer u per vliegtuig of boot aankomt in Australië. Welke variant u moet aanvragen hangt af van uw reisdoel, uw reisduur, het aantal keer dat u het land wilt inreizen en uw reisdoel. De meest aangevraagde digitale reistoestemmingen voor Australië zijn het eVisitor visum en het ETA Australië.

 

Lees ook dit artikel: Life is a beach in Australië

 

Wanneer het eVisitor visum Australië aanvragen?

De meeste Nederlanders en Belgen die naar Australië reizen maken gebruik van het eVisitor visum, welke ook wel subklasse 601 wordt genoemd. Deze variant van het visum Australië kan volledig digitaal en online worden aangevraagd. Het is 12 maanden geldig voor een onbeperkt aantal reizen. Telkens mag maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verbleven worden. Het is ook mogelijk om net voor het verlopen van de geldigheidstermijn van 12 maanden nog te arriveren, ook dan mag het verblijf 3 maanden duren, dus tot na het verlopen van de geldigheidstermijn van het visum Australië.

Voordelen van dit visum Australië
De belangrijkste redenen waarom de meeste Europese reizigers voor dit visum Australië kiezen zijn:

  • De prijs (deze variant is het goedkoopste)
  • De eenvoud (volledig online aan te vragen)
  • De snelheid (toekenning meestal binnen 3 dagen)

Nadelen van dit visum

Helaas is het eVisitor niet geschikt voor alle reizigers en dat is ook de reden dat er nog zoveel andere visums voor Australië bestaan. Reizigers die meer dan 3 maanden in het land willen verblijven of er betaald werk willen uitvoeren mogen namelijk geen gebruik maken van het eVisitor visum. Ook is aanvragen slechts mogelijk voor een handvol nationaliteit (waaronder Nederland en België). Reizigers met een nationaliteit van buiten Europa moeten daarom meestal een ander type visum aanvragen.

 

 

Wanneer het ETA Australië aanvragen?

Het ETA Australië is wereldwijd de meest aangevraagde reistoestemming voor Australië. Dat komt doorat het vrijwel exact de zelfde geldigheidsregels en voorwaarden kent als het hierboven genoemde visum Australië, met als grote verschil dat het ETA ook geschikt is voor mensen die geen Europese nationaliteit bezitten.

Voordelen van het ETA

  • Dezelfde geldigheid en voorwaarden als het visum
  • Ook geschikt voor reizigers zonder Nederlandse of Belgische nationaliteit

Nadelen van het ETA

  • Duurder dan het eVisitor visum Australië

Wanneer een ander visum aanvragen?

Indien u vanwege uw nationaliteit of werkzaamheden geen gebruik kunt maken van de bovengenoemde twee opties heeft u een ander type visum nodig. Zo zijn er speciale varianten voor personen die in dienst willen treden bij een Australische organisatie, of die betaald willen krijgen voor werkzaamheden voor hun huidige (buiten Australië gevestigde) werkgever, of die langer dan de hierboven genoemde geldigheidsperiode in het land willen verblijven.

Hoe werkt het aanvragen?

Beide hierboven genoemde varianten zijn veelal online aan te vragen. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier van het visum Australië en volgt u de stappen die in beeld verschijnen. Nadat de immigratiedienst uw aanvraag heeft gekeurd ontvangt u daarvan een bericht per e-mail. U moet uw visum Australië altijd uitgeprint meenemen op reis.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.