De mooiste hotels van Rusland, voor een prachtige sportzomer

Deze zomer richt de sportwereld haar ogen op Rusland, gastland van het grootste voetbalevenement ter wereld. Veel supporters reizen af naar de verschillende speelsteden om hun land naar de overwinning te schreeuwen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat afgelopen jaar* meer dan 1 op de 10 reizigers wereldwijd voor sport heeft gereisd.

Dat aantal zal dit jaar ongetwijfeld alleen maar toenemen, nu voetbalfans hun kans schoon zien om hun nationale elftal in actie te zien en dat te combineren met een vakantie om Rusland in al haar schoonheid te ontdekken. Dus haal alles uit deze sportzomer en maak het er één om nooit te vergeten!

 

 

Booking.com heeft voor jou een overzicht gemaakt van luxe accommodaties zodat je na het stadionbezoek heerlijk kunt ontspannen in enkele van de mooiste accommodaties en meest bijzondere bestemmingen die Rusland te bieden heeft.

Moskou

Moskou staat bekend om zijn luxe en dat is te zien aan de vele toprestaurants, chique hotels en exclusieve winkelcentra. Maak een wandeling rond het beroemde Rode Plein en vergaap je aan de indrukwekkende Basiliuskathedraal. Russen weten namelijk wel hoe je iets imposants bouwt. Aan de oostkant van het Rode Plein bevindt zich de 240 meter lange gevel van de GOeM. Dat is niet alleen een van de grootste warenhuizen ter wereld, maar ook een bouwkundig meesterwerk met een prachtig glazen plafond. Je vindt er vele luxe merken gevestigd en het gebouw heeft een unieke stijl die doet denken aan een Londens treinstation uit de 19e eeuw. Vergeet niet dat je een visum Rusland nodig hebt als je de WK wedstrijden wilt bezoeken.

 

 

In Moskou vindt tevens de openingswedstrijd plaats tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië.

Waar verblijven: Apartments by Palmira Business Club biedt zelfstandige appartementen en een spa met sauna en schoonheidsbehandelingen in het district Donskoj van Moskou. Je kunt genieten van een drankje in de MaxLevel Bar and Lounge op de 12e verdieping voordat je de stad gaat verkennen. De metrostations Nagatinskaja, Toelskaja en Paveletskaja zijn te voet in enkele minuten bereikbaar zodat je niet alleen heel makkelijk de iconische bezienswaardigheden van Moskou kunt bezoeken, maar ook de voetbalstadions.

Sint-Petersburg

In het Venetië van het noorden kom je op iedere hoek van de straat wel een historisch monument of architectonisch meesterwerk tegen. Voor of na een spannende pot voetbal kijken kun je als cultuurliefhebber even in andere sferen raken met een bezoek aan het Mariinskitheater, het mekka van het Russisch ballet. Dit legendarische theater opende zijn deuren in 1783 en vele beroemde balletdansers hebben hier hun eerste stappen gezet naar wereldfaam, waaronder Anna Pavlova en Michail Barysjnikov. In dit gebouw zijn de elegantie en sierlijkheid van de eeuwenoude Russische tradities nooit verloren gegaan.

In Sint-Petersburg wordt afgetrapt met een wedstrijd tussen Marokko en Iran op de tweede speeldag.

Waar verblijven: Four Seasons Hotel Lion Palace biedt luxe kamers in een keizerlijke Russische stijl. Het hotel ligt in hartje Sint-Petersburg, op 15 minuten wandelen van het Mariinskitheater. De hotelkamers zijn elegant ingericht en kijken uit op een ander prachtig gebouw, de Izaäkkathedraal.

Kazan

Kazan vormt het multi-etnische centrum van het land en heeft reizigers niet alleen veel te bieden met zijn prachtige eigen Kremlin en imposante Kul Sharif-moskee, maar is ook een paradijs voor foodies. De traditionele lokale gerechten bevatten invloeden van zowel de Russische als oosterse keuken, wat heeft geleid tot een overheerlijk resultaat. Tussen de wedstrijden door kun je een traditionele Tataarse tsjak-tsjak proeven. Dit is een zoete cake gemaakt van deeg en honing. Als symbool van deze heerlijke keuken is hier onlangs het Kazan Family Center gebouwd dat de vorm heeft van een gigantische ketel en gebruikt wordt voor bruiloften.

Het toernooi in Kazan wordt afgetrapt met de wedstrijd tussen Frankrijk en Australië op de derde speeldag.

Waar verblijven: Het DoubleTree by Hilton Kazan City Center ligt op 5 minuten wandelen van vele historische plekken, waaronder het Kremlin van Kazan en het Nationaal Museum van Tatarije. Je kunt er ook genieten van Europese, Russische en Tataarse gerechten in het restaurant of ontspannen in de lobbybar met een uitgebreide selectie van wijnen, whisky’s en cocktails.

Sotsji

Sotsji is sinds de winter van 2014 bij het grote publiek bekend. maar de stad is meer dan een thuis voor sportevenementen, het heeft ook schitterende stranden en een prachtig berglandschap en is daardoor zeer populair bij toeristen. Voor de Russen zelf is dit niets nieuws, want die komen hier al tientallen jaren om vakantie te vieren. Rosa Choetor is een wintersportresort in de Kaukasus op een uur rijden van Sotsji. Neem de trein of een taxi over de panoramische wegen langs de ongerepte bossen en de ruige bergen. ‘s Winters is dit een topbestemming voor skiërs, maar in de zomer is het populair onder natuurliefhebbers en wandelaars.

Op de vijfde speeldag wordt het evenement hier geopend met de wedstrijd tussen België en Panama.

Waar verblijven: Rodina Grand Hotel & SPA is een luxe 5-sterrenhotel aan de Zwarte Zee en omringd door subtropische tuinen van 15 hectare, waardoor het de ideale plek is om de hectiek even te ontvluchten. Dankzij het privéstrand kun je heerlijk tot rust komen nadat je je voetbalhelden hebt aangemoedigd.

Wolgograd

Wolgograd heeft een grote rol gespeeld in de rijke Russische geschiedenis van de vorige eeuw. Hier vond een van de bekendste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog plaats: de Slag om Stalingrad. Mamajev Koergan (of Heuvel 102) is nu een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de soldaten van het Rode Leger. Het standbeeld is 72 meter hoog en toont Moeder Moederland met een zwaard in haar hand. Het complex ligt op minder dan 5 km van het stadscentrum en is bereikbaar per tram. Het voetbalstadion is slechts één halte verder waar op de vijfde speeldag Tunesië en Engeland uitmaken wie het beste is.

Waar verblijven: Sobranie Hotel ligt op ongeveer 3 km van het monument Moeder Moederland en biedt ruime kamers met uitzicht op de stad. Het hotel is ideaal voor voetballiefhebbers aangezien de Volgograd Arena op slechts 3,5 km afstand ligt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.