Wadden(zee) tours inclusief ludiek vervoer van Stad naar Wad

Sinds zaterdag 19 mei rijdt de WaddenExpress weer vanaf de Grote Markt in Groningen naar de Waddenzee. Deze authentieke Volkswagen T2 bus uit 1969 biedt inwoners en toeristen de mogelijkheid om op bijzondere wijze het Wad te verkennen.

Zo kun je ‘zwerven’ over de drooggevallen zeebodem bij Noordpolderzijl, de Engelsmanplaat verkennen vanaf Lauwersoog, leren fotograferen bij zonsondergang vanaf de Waddendijk of een yoga les volgen met uitzicht op het Wad. Tot eind september worden er ruim twintig tours aangeboden. De tours zijn inclusief vervoer van stad naar Wad, professionele begeleiding, drinken en versnaperingen.

 

 

De tours worden georganiseerd door online reisbureau Tour de Wadden uit Groningen in samenwerking met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, Foto De Voogd en Balans Kompas.

 

 

Met de nostalgische Volkswagen T2 bus uit 1969, wil eigenaresse Rens Kalsbeek van Tour de Wadden het voor inwoners, studenten en bezoekers aan de stad gemakkelijker maken om het Wad te leren kennen en te verkennen. “Dit prachtige en zeer bijzondere getijdengebied ligt in onze achtertuin op slechts 30 km afstand van de stad’, aldus Kalsbeek. Het Wad mag zich qua natuurwaarden meten met de groten der aarde zoals de Grand Canyon in de VS, de Great Barrier Reef in Australië en de Dolomieten in Italië”. Het gebied leent zich uitstekend om op uiteenlopende wijze te verkennen.

De tours vinden zowel door de week als in de weekenden plaats. Startpunt is bij de VVV Groningen op de Grote Markt. Afhankelijk van de gekozen tour is de duur tussen de 4,5 tot 8 uren.
De bus biedt ruimte voor in totaal acht personen. Het is derhalve aan te raden van tevoren te reserveren. Voor meer informatie over en het reserveren van de wadlooptours, yoga tochten en fotografie workshops, kijk op de website.

Over Tour de Wadden

Tour de Wadden biedt dagtours, weekendtrips en weekreizen aan op het Waddenkustgebied, de Waddenzee en de Waddeneilanden. Alle tours hebben een educatieve component waardoor deelnemers meer leren over dit unieke, in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen, gebied. De authentieke Volkswagen bus is naast de georganiseerde tours ook te huur voor uitstapjes van bedrijven, families en vriendenclubs. Van bijvoorbeeld een high tea of picknick tot excursietochten langs culinaire adresjes en een fotoshoot op de Waddendijk.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.