Even lekker uitwaaien op de Waddeneilanden: top 5 verblijftips

Eilanden hebben altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op de mens. Waar beroemde ontdekkingsreizigers als Abel Tasman en Jacob Roggeveen, die respectievelijk Tasmanië en Paaseiland ontdekten, nog de luxe hadden van een onontdekte wereld, daar heeft de reiziger van tegenwoordig te maken met een nauwkeurig in kaart gebrachte wereld.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niets meer te ontdekken is. Sterker nog, er zijn nog tal van bijzondere eilanden te verkennen en het mooie is dat je daar helemaal niet ver voor hoeft reizen, want de Waddeneilanden liggen haast voor de deur. Booking.com heeft een lijstje gemaakt van de leukste accommodaties op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog om even heerlijk uit te waaien en bij te komen.

Texel

Texel, het grootste eiland van de Waddeneilanden, telt zo’n 13.500 inwoners en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Het merendeel van de toeristen komt uit eigen land (62%) en Duitsland (34%)[1]. De drukste periodes zijn tijdens schoolvakanties wanneer vele gezinnen de twintig minuten durende oversteek met de veerboot maken. Het strand is op Texel altijd vlakbij en de strandpaviljoens bieden volop gelegenheid om even bij te tanken na een gezellig dagje uit. De Koog is de populairste bestemming bij boekers van Booking.com dankzij de centrale ligging, waardoor het perfect is voor het maken van uitstapjes naar het strand, de natuurgebieden of Ecomare.

 

 

Waar te verblijven: Boutique Hotel de Zwaluw biedt moderne kamers en appartementen naast een bos en ligt op slechts 10 minuten lopen van het strand en 2 minuten lopen van het centrum van De Koog. Fietsverhuur is ook beschikbaar als je de natuur in de omgeving wilt verkennen.

Een andere populaire bestemming op Texel is Den Burg, dat aanbevolen door reizigers van Booking.com
voor winkelen, restaurants en fietsen. Het is goed toeven in het centrum van Den Burg dankzij de vele gezellige bars en restaurants. Vanwege de kleinschaligheid is het grootste dorp van Texel gemakkelijk wandelend te verkennen.

 

 

Waar te verblijven: Het Juttershuussie dateert uit 1895 en biedt een gezellig grand café en twee zonnige terrassen. Gasten kunnen ook heerlijk dineren in een informele maar elegante ambiance in restaurant ‘t Schoutenhuys dat gebruikmaakt van verse producten uit de omgeving. Er is iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet.

Vlieland

Vlieland is een eiland ten noordoosten van Texel en telt slechts één bewoond dorp, Oost-Vlieland, dat niet heel verwonderlijk in het oosten van Vlieland ligt. Het is een van de dunstbevolkte gemeentes van Nederland. Doordat het eiland voor toeristen niet toegankelijk is met auto’s of motoren is de fiets de beste optie om je over het eiland te bewegen.

Waar te verblijven: Voor vriendengroepen en gezinnen is aparthotel Vlierijck een uitstekende optie, want niet alleen biedt het ruime appartementen, maar ook ontspanningsmogelijkheden, zoals een binnenzwembad, een hot tub, sauna, een tafeltennistafel en een kinderspeelplaats.

Terschelling

Terschelling is het derde bewoonde Waddeneiland en heeft een roemruchte geschiedenis. De Watersnoodramp van 1287 heeft in grote mate de huidige vorm van het eiland bepaald en in 1666 werd het dorp West-Terschelling volledig verwoest nadat het door de Engelse vloot in brand werd gestoken. Een jaar later was West-Terschelling echter alweer opgebouwd en is het nog altijd de grootste plaats van het eiland. Nu is het bekend voor vrolijke momenten, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het natuurgebied De Noordsvaarder in het westen van Terschelling waar je in alle rust door de duinen en langs het wad kunt fietsen.

Waar te verblijven: Repelsteeltje op Terschelling is een zelfstandig chalet met een goed uitgeruste keuken, uitzicht op de tuin en ligt op 2 km van het strand.

Het natuurgebied De Noordsvaarder ligt in het westen van Terschelling en is ideaal voor het maken van rustgevende fietstochten tussen de eindeloze zandduinen en langs de slikken en schorren van de Waddenzee. Vogelspotters komen hier helemaal aan hun trekken, aangezien dit gebied een waar paradijs is voor tal van trekvogels.

Ameland

Het vierde bewoonde Waddeneiland is Ameland en telt in totaal vier dorpen, te weten Hollum, Nes, Buren en Ballum. Ameland staat net als de andere Waddeneilanden vooral bekend om zijn mooie stranden en biedt volop mogelijkheden voor het maken van fiets- en wandeltochten door de natuur.

 

 

Waar te verblijven: Bij Oans Thuus voel je je direct helemaal thuis. Dit appartement in Ballum biedt namelijk eigen kookgelegenheid met een volledig uitgeruste keuken en slaapkamers met uitzicht op de tuin, ideaal om er even helemaal uit te zijn.

Schiermonnikoog

Met 21 inwoners per vierkante kilometer is Schiermonnikoog het dunstbevolkte eiland van de vijf Waddeneilanden. Op het autovrije eiland zijn echter 300 vogelsoorten te spotten, waaronder de klapekster, de beflijster, de slechtvalk en de roodhalsgans.

Waar te verblijven: Gasten van Booking.com zijn enorm enthousiast over Apartment Lytje Hege, mede dankzij de vriendelijke gastheer, de centrale ligging en de comfortabele bedden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.