Het zuiden van Thailand maar dan net even anders

In het zuiden van Thailand ligt een provincie die niet direct bij veel mensen een belletje doet rinkelen: Nakhon Si Thammarat. Hartstikke zonde! Het is de grootste provincie van het zuiden en hier kun je het échte authentieke Thailand terug vinden.

Hoogtepunt is de Wat Phra Mahathat Woramahawihan, de belangrijkste boeddhistische tempel in deze regio. Ook zijn er in de omgeving zeldzame roze dolfijnen te vinden en met de mooiste verlaten witte zandstranden kun je ultiem ontspannen.

De andere wereld van Wat Phra Mahathat Woramahawihan

De belangrijkste bezienswaardigheid van Nakhon Si Thammarat is de Wat Phra Mahathat Woramahawihan tempel. Deze prachtige boeddhistische tempel, die bekend staat om haar gouden religieuze stupa, behoort tot de belangrijkste historische plaatsen van Thailand. Het is gebouwd in Sri Lankaanse stijl en is ruim 55 meter hoog. De top is geheel bedekt met goud. Door de sereniteit van deze plek waan je je in een geheel andere wereld als je hier rondloopt.

 

 

Roze dolfijnen in Khanom

In de Khanom regio heb je de unieke kans deze bijzondere dolfijnen te spotten. Er zijn nog ongeveer 2.000 roze dolfijnen te vinden tussen de Zuid-Chinese Zee en de Atlantische Oceaan. In de omgeving worden meerdere boottochten georganiseerd waarbij je op zoek gaat naar de roze dolfijn. Een absolute must-do als je in de buurt bent.

 

 

Pak Phanang

Dit rustige dorpje, nog onontdekt door toerisme, doet je direct het besef van tijd verliezen. Rustig, maar tegelijkertijd bruist het, zoals het alleen in Thailand kan. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke winkels, huizen, lichtjes, uitbundig geklede mensen en op iedere straathoek komen de meest aangename geuren je tegemoet. Pak Phanang verwelkomt iedereen en zorgt voor heimwee als je daar weggaat. Breng als je hier bent zeker een bezoekje aan de 100-jaar oude markt met de meest heerlijke verse vis als specialiteit.

Laem Talumphuk

Na de tempels, dolfijnen en architectuur is het tijd voor relaxen. In Laem Talumphuk ben je hiervoor aan het juiste adres. Het gebied staat bekend om haar prachtige landschap en het witte strand nodigt uit om te gaan zwemmen. In de omgeving vind je prachtige resorts en boetiekhotels. Voor heerlijke zeevruchten ga je naar het Thasala Seafood restaurant, al ruim 20 jaar populair onder locals en toeristen. Een andere topper in de regio is het Krua Nai Nang restaurant. Een Engels menu is niet beschikbaar maar tegelijkertijd ook niet nodig. Op de menukaart staan authentieke zuidelijke gerechten en de bediening helpt je graag met het kiezen van de door jouw gewenste gerechten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.