Trang is het best bewaarde geheim van Thailand

Ten zuidoosten van Phuket ligt het prachtige en goed bewaarde geheim van Thailand: Trang. De Trang-archipel bestaat uit ruim 47 eilanden met verborgen lagunes, een kleurrijk koraalrif, ongerepte jungle en kilometers aan zandstranden. Volgens de Lonely Planet zijn de Trang-eilanden de ideale bestemming om dat onbewoonde eilandgevoel te krijgen. Kortom, een ultieme bucketlist bestemming voor 2018!

Het paradijs

Koh Kradan is het paradijs op aarde en wordt ook wel de Malediven van Thailand genoemd. Alles wat bij een paradijs hoort kun je hier vinden. Van de mooiste onderwaterwereld, een kleurrijk koraalrif om te snorkelen tot geheime lagunes omgeven door gigantische kliffen. Voor de Robinsons onder ons is er een jungle bij Koh Ngai waar je uiteindelijk uitkomt bij verlaten witte zandstranden. Er zijn zelfs zeldzame zeekoeien te spotten bij Koh Libong!

 

Lees ook dit artikel: 3 Strand tips dichtbij Bangkok

 

De lokale bevolking tipt Trang met name om de culinaire specialiteiten van deze eilandengroep. Met een kustlijn van 199 kilometers zijn er boordevol zeevruchten te vinden. De vis die iedere dag kakelvers wordt gevangen en waar je ’s avonds van kunt genieten is nog maar een kleine greep uit de lokale keuken. Trang staat met name bekend om de vele curry gerechten die je hier kunt vinden. Op de lokale markt wordt Thai Khao Gaeng, de Thaise vertaling van curry, in vele soorten en maten bereid. En dan is er nog de Trang cake die door heel Thailand bekend staat als een ware zoete sensatie. Je kan simpelweg het eiland niet verlaten zonder deze cake geproefd te hebben. De cakes zijn er in de smaken koffie, kokos, sinaasappel, banaan en pandan.

 

 

Nieuwsgierig geworden naar meer onontdekte parels van Thailand? Kijk dan hier voor meer informatie en droom alvast even helemaal weg bij het maken van jouw vakantieplannen voor 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.