Kids Vakantiegids onderscheidt beste pretparkvakanties van Nederland & Europa

Kids Vakantiegids reikt voor het zevende jaar het Kids PretparkTip! Keurmerk uit aan de beste pretparkvakanties van Nederland en Europa. Uniek aan dit keurmerk is dat zowel het pretpark zelf als een (eigen) accommodatie in de buurt is beoordeeld op de aanwezige kidsfaciliteiten. De beste pretparkvakantie in eigen land vier je bij Efteling & Efteling Bosrijk. Europa-Park & Hotel Colosseo zijn opnieuw uitgeroepen tot absolute nummer één van Europa.

#1 Nederland: Efteling & Efteling Bosrijk

In Nederland vier je de leukste pretparkvakantie voor het hele gezin bij Efteling en Efteling Bosrijk in Kaatsheuvel. Het attractiepark in sprookjesstijl scoort vooral met het grote aanbod attracties voor verschillende leeftijden, waaronder de onlangs gerenoveerde Python en de aanwezigheid van bekende sprookjesfiguren. Ook de indrukwekkende shows en sprookjesmusicals zorgen voor een hoge score. Nieuw dit seizoen is theatershow CARO, een visueel spektakel vol humor, muziek en acrobatiek voor de hele familie. Het eigen vakantiepark gooit vooral hoge ogen met de luxe themaverblijven, de ligging ten opzichte van de attracties en het avondentertainment met Klaas Vaak en de Zandkabouters.

 

 

Top 10 pretparkvakanties van Nederland

1. Efteling & Efteling Bosrijk

Kaatsheuvel, Noord-Brabant

2. Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Slagharen, Overijssel

3. Toverland & Center Parcs Limburgse Peel

Sevenum/America, Limburg

4. Vakantiepark en Attractiepark Duinrell

Wassenaar, Zuid-Holland

5. Drouwenerzand Attractiepark & Vakantiepark Drouwenerzand

Drouwen, Drenthe

6. Plopsa Indoor Coevorden & Center Parcs De Huttenheugte

Coevorden/Dalen, Drenthe

7. Wildland Adventure Zoo & Center Parcs Parc Sandur

Emmen, Drenthe

8. Avonturenpark Hellendoorn & Vakantiepark Hellendoorn

Hellendoorn, Overijssel

9. Kinderpretpark Julianatoren & Bungalowpark Hoenderloo

Apeldoorn/Vaassen, Gelderland

10. Walibi & Walibi Village

Biddinghuizen, Flevoland

 

 

#1 Europa: Europa-Park & Hotel Colosseo

De top 10 pretparkvakanties in Europa wordt opnieuw aangevoerd door Europa-Park en Hotel Colosseo. Het attractiepark in het Duitse Rust blinkt uit in meer dan honderd attracties en shows met dertien Europese landen als thema. Er staat de pretparkfan dit jaar weer volop nieuws te wachten. Zo zijn er maar liefst twee nieuwe achtbanen: de Eurosat CanCan Coaster en de VR-versie, neemt Beertje Paddington zijn intrek in het attractiepark en komt kinderboekenheld Jim Knopf tot leven in de attractie Old 99. Na een dag in het pretpark gaat het avontuur verder in het eigen 4-sterren themahotel Colosseo, waar het lijkt of je in een Italiaanse stad bent beland.

Top 10 pretparkvakanties van Europa

1. Europa-Park & Hotel Colosseo

Rust, Duitsland

2. LEGOLAND Deutschland & LEGOLAND Pirateninsel Hotel

Günzburg, Duitsland

3. Disneyland Paris & Disneyland Hotel

Marne la Vallée, Frankrijk

4. PortAventura Park & PortAventura Hotel El Paso

Salou, Spanje

5. Gardaland & Gardaland Hotel

Castelnuovo del Garda, Italië

6. LEGOLAND® Billund & Hotel LEGOLAND®

Billund, Denemarken

7. Plopsaland De Panne & Sunparks Oostduinkerke aan zee

De Panne/Oostduinkerke, België

8. Heide Park & Heide Park Abenteuerhotel

Soltau, Duitsland

9. Phantasialand & Phantasialand Hotel Matamba

Brühl, Duitsland

10. Movie Park Germany & Van der Valk Hotel Gladbeck

Bottrop/Gladbeck, Duitsland

Kids PretparkTip! Keurmerk 2018

‘Het Kids PretparkTip! Keurmerk is ontstaan omdat Nederlandse gezinnen hun zomervakantie of weekendje weg steeds vaker combineren met een – meerdaags – bezoek aan een pretpark’, vertelt uitgever Marlotte Lubbers van Kids Vakantiegids. ‘Uniek aan dit keurmerk is dat het echt om de pretparkvakantie gaat, dus zowel het pretpark als de hotels, vakantieparken en campings in de buurt worden beoordeeld.’ De pretparken kregen onder meer punten voor noviteiten in 2018, het aantal attracties en shows, de mogelijkheid tot een meet and greet met een mascotte of bekend tv-figuur en de aanwezigheid van een eigen aquapark. De accommodaties kregen onder meer punten voor de ligging ten opzichte van het park, themaverblijven en kinderinterieur, waterpretfaciliteiten en animatie. Voorwaarde is dat de accommodatie onderdeel is van het pretparkresort, of dat er een arrangement te boeken is waarbij de entree gratis of met korting wordt aangeboden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.