LEGOLAND® viert 50ste verjaardag met uitbreiding LEGOREDO® Town

Het originele pretpark LEGOLAND® in Billund viert op 7 juni haar 50ste verjaardag. Tijdens dit jubileumjaar wordt stilgestaan bij de vele attracties die het park rijk is, zowel de klassieke als de nieuwe.

legoland-kasteelhotel-opening-2019

LEGO® Canoe in het nostalgische LEGOREDO® Town wordt voor de gelegenheid gerenoveerd en de nieuwe achtbaan Den Flyvende Ørn vergroot het themagebied met 2.500 m². Ook de entree van het pretpark wordt versierd met enorme LEGO® modellen en kleurrijke façades, zodat iedere bezoeker in dit bijzondere jaar feestelijk wordt verwelkomd.

Den Flyvende Ørn

Sinds de opening van LEGOLAND in 1968 breidde het pretpark ieder jaar uit met nieuwe themagebieden en attracties. Wat in eerste instantie begon als een Indianenkamp groeide al snel uit tot LEGOREDO Town, het Wilde Westen vol met cowboys, goudzoekers en Indianen. Voor het 50e seizoen is een nieuwe achtbaan voor dit themagebied ontworpen, Den Flyvende Ørn (De Vliegende Adelaar). Christian Woller, Managing Director LEGOLAND: “LEGOREDO vertegenwoordigd het nostalgische van LEGOLAND en zou daarom nog vele jaren moeten blijven bestaan. Voor de 50ste verjaardag hebben wij vanuit die gedachte ervoor gekozen om dit gebied te renoveren, alsook uit te breiden met een nieuwe LEGO attractie.” De rit speelt zich af op de rug van een jonge adelaar die zijn weg baant door een indrukwekkend landschap geïnspireerd op de Rocky Mountains. De vlucht start op 11 meter hoogte voorbij de Ørneklippen (De Adelaarsrots) vanwaar achtbaan liefhebbers de moeder met haar jongen zien zitten. Vóór de vlucht eindigt raast de jonge adelaar nog langs meren en andere LEGO dieren.

 

 

Een kleurrijk ontvangst

Wanneer op 24 maart de deuren open gaan, zal het pretpark met haar vernieuwde entree, kleurrijke façades en een gigantische rode LEGO dinosaurus de eerste bezoekers verwelkomen. Christian Woller: “Wij willen onze gasten, zodra zij hun eerste stappen in het pretpark zetten, een beleving meegeven waarin zij volledig opgaan in het LEGO universum.

 

 

Dit is waarom onze focus extra is toegespitst op de uitstraling van de entree. Kinderen moeten het gevoel krijgen dat hun LEGO dozen van thuis zijn getransformeerd tot ongelooflijke proporties en zij zich daar nu middenin bevinden.” Voor de Nederlandse toerist is LEGOLAND een populaire bestemming. Met name de meivakantie wordt steeds vaker gebruikt om in Denemarken vakantie te vieren. LEGOLAND zal hierop inspelen door een aantal activiteiten gedurende deze periode ook op de Nederlandse bezoeker af te stemmen.

Een verjaardag met een record?

De verjaardag van LEGOLAND wordt niet alleen gevierd met nieuwe attracties en opgeknapte facades. “Wij willen het record gaan verbreken en ’s werelds hoogste LEGO toren gaan bouwen samen met onze gasten wanneer het LEGO Tower Event LEGOLAND in juni zal aandoen”, voegt Christian Woller hieraan toe. Het laatste record van ’s werelds hoogste LEGO toren werd in 2015 in Milaan gevestigd. Het publiek mocht meebouwen. Dit resulteerde in een 35 meter hoge bouwwerk, samengesteld uit meer dan een half miljoen gekleurde blokjes.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.