Het visum Turkije en reisadvies tijdens de noodtoestand

Het visum Turkije is niet de enige belangrijke voorbereiding voor een geslaagde vakantie naar Turkije. Vanwege recente politieke spanningen en de huidige noodtoestand is het zeker nu verstandig om ook het actuele reisadvies in de gaten te houden. Hierdoor kunnen de meeste risico’s eenvoudig vermeden worden. En kan alsnog heerlijk worden ontspannen tijdens een veilige vakantie naar Turkije.

Allereerst: regel het visum Turkije tijdig

De eerste voorbereiding voor de vakantie naar Turkije is het regelen van de reistoestemming. Elke reiziger die niet over een Turks paspoort beschikt moet een visum Turkije aanvragen. Hoewel dit slechts een eenvoudige procedure betreft, komen veel reizigers er pas op het laatste moment achter dat ze een visum nodig hebben. Om zeker te zijn van een probleemloze reis is het verstandig het visum Turkije zo vroeg mogelijk aan te vragen, bij voorkeur net voor of na het boeken van de vlucht. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen dit eenvoudig op het internet regelen en hun visum Turkije online aanvragen.

 

Lees ook dit artikel: Met de kinderen naar Turkije

 

Vervolgens: houd rekening met het reisadvies

In het reisadvies voor Turkije zijn veel tips te vinden voor een zo veilig mogelijke vakantie. Uiteraard is het nooit mogelijk om alle risico’s uit te sluiten, maar dat geldt voor elk vakantieland. Door het reisadvies goed door te nemen kunnen de extra risico’s die in Turkije momenteel gelden grotendeels worden vermeden.

 

 

Is het momenteel onveilig in Turkije?

Op het moment is er veel politieke onrust in Turkije. Dat heeft te maken met de verkiezingen, maar ook met de problematiek in Syrië en Irak. Dat betekent niet dat u geen veilige vakantie meer kunt maken. Wel is het verstandig de onderstaande adviezen in acht te nemen.

Waar moet ik op letten voordat ik vertrek?

Al voordat u op vakantie naar Turkije gaat is het verstandig enkele zaken in acht te nemen. Zoals hierboven al genoemd moet u in elk geval een visum Turkije aanvragen. Ook kunt u rekening houden met de bestemming binnen Turkije; vermijd in elk geval de grensgebieden bij Armenië, Syrië en Irak en indien mogelijk het gehele zuidoosten van Turkije. Als u toch van plan bent het zuidoosten te bezoeken kunt u beter niet na zonsondergang reizen.

Waar moet ik op letten na aankomst in Turkije?

  • Vanwege de terroristische dreigingen en politieke onrust wordt geadviseerd:
  • Het nieuws over Turkije te volgen
  • Massabijeenkomsten en drukke plaatsen te vermijden
  • Instructies van de lokale politie op te volgen
  • Uw reis aan te melden bij de ambassade
  • De ambassade in te lichten bij problemen

Ten slotte: blijf oplettend

Het maken van een reis is altijd verbonden aan enige risico’s. Dit geldt op reis, maar ook bij het treffen van de voorbereidingen, waaronder het visum. Als u bijvoorbeeld het visum Turkije aanvraagt en in het aanvraagformulier een fout paspoortnummer invult, kunt u grote problemen ondervinden na aankomst in Turkije. Ook tijdens uw reis kunt u het beste altijd alert blijven. En hoe beter u de voorbereidingen treft, hoe meer u zult genieten van u welverdiende vakantie. Wilt u direct aan de slag met uw voorbereidingen: start dan meteen met het aanvragen van uw visum Turkije.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.