VLM vliegt vanaf 1 oktober naar Manchester van zowel Antwerpen als Luchthaven Oostende-Brugge

Op 1 oktober 2018 opent VLM twee bijkomende routes, nl. Antwerpen-Manchester en Oostende/Brugge-Manchester. Beide lijndiensten zullen dagelijks gevlogen worden. Van maandag tot en met vrijdag zijn er tussen Antwerp Airport en Manchester zelfs twee retourvluchten per dag.

Manchester is na London City, Birmingham en Aberdeen de vierde bestemming van VLM in het Verenigd Koninkrijk. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf 39 euro* (enkele reis, incl. luchthaventaksen).

 

 

De verbinding tussen Oostende-Brugge en Manchester is volledig nieuw. De lijndienst Antwerpen-Manchester werd op 6 oktober 2009 door VLM Airlines al eens opgestart. In 2010 nam CityJet, de toenmalige Ierse dochteronderneming van Air France-KLM, de route over. Naar aanleiding van een herstructurering van zijn routenetwerk besliste CityJet in september 2012 om de lijn Antwerpen-Manchester op te doeken. Vanaf 1 oktober vliegt VLM dus opnieuw naar de op vier na grootste stad in Engeland.

 

 

“Voor de eerste maal in de geschiedenis zal VLM een Engelse stad met zowel Oostende als Antwerpen verbinden. Hoewel Manchester, dat meer dan een half miljoen inwoners telt, bekend stond als het archetype van een oude industriële textielstad, werd er de voorbije 20 jaar massaal geïnvesteerd in stadsvernieuwing. Daardoor is Manchester nu een bruisende, moderne stad geworden met vele in het oog springende gebouwen”, aldus Konstantijn Huys, Commercieel Directeur van VLM. “Manchester heeft zowel op zakelijk, sportief als toeristisch vlak veel te bieden. Via deze nieuwe bestemming kan men heel gemakkelijk het prachtige Lake District bezoeken. Ook Liverpool, de geboortestad van The Beatles, is vanuit Manchester Airport snel en gemakkelijk bereikbaar.”

Marcel Buelens, CEO van Antwerp International Airport en Ostend-Bruges International Airport, voegde eraan toe: ”Deze vluchten naar Manchester van zowel Antwerpen als Oostende betekenen niet alleen een voortzetting van onze intenties om zoveel mogelijk zakenbestemmingen aan te bieden vanuit de Vlaamse luchthavens, het moet ook gezien worden in het kader van de Brexit en ons geloof dat de Britse markt een goede markt zal blijven voor Vlaamse ondernemers. Natuurlijk mogen we ook onze voetbalhelden bij ManU en City niet vergeten. Denk hierbij aan de vele Vlaamse supporterclubs die wekelijks bussen inleggen om wedstrijden bij te wonen. Dit kan nu aan zeer democratische prijzen met het vliegtuig. Wij wensen VLM alle succes in dit nieuwe hoofdstuk.”

Manchester is al decennia lang het centrum van vernieuwing van de Britse popmuziek. Het was thuisbasis van The Bee Gees in hun beginjaren en heel wat toonaangevende bands gaande van Joy Division, New Order, 10CC, Simply Red, The Smiths, Oasis tot en met Take That zijn uit Manchester afkomstig. De Engelse stad is wereldwijd bekend dankzij Manchester United, één van de weinige voetbalclubs die alle drie UEFA-hoofdcompetities wist te winnen. Wie echter Kevin De Bruyne en Vincent Kompany aan het werk wil zien, moet niet naar Old Trafford maar naar het stadium van Manchester City.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.