Ontdek zeven mooie wandelroutes in Engeland

Het verkeersbureau van Marketing Peak District & Derbyshire (MPDD) gaat in 2018 en 2019 fors investeren in de promotie van zeven langeafstandwandelpaden verspreid over Engeland. Voor deze wandelpromotiecampagne ontvangt het verkeersbureau een budget van 1,1 miljoen euro van Visit England, aangevuld met 227.000 euro van het toeristisch bedrijfsleven.

Foto: National Trust

Onder de naam ‘England’s Great Walking Trails’ zijn van de 16 National Trails er zeven geselecteerd die voor buitenlandse toeristen makkelijk te bereiken zijn via een regionale luchthaven of veerdienst. Het zijn de Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way. Ze verschillen alle in sfeer, beleving en zwaarte. In de loop van 2018 worden per wandeltraject verschillende arrangementen samengesteld die in duur variëren van 3 tot 7 dagen. Marketing Peak District & Derbyshire is aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs die in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart. Nadere informatie op www.discoverenglandswalkingtrails.com.

Nederland belangrijke markt

MPDD zal de zeven geselecteerde trails gaan promoten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Noord-Amerika. ‘De National Trails zijn de paradepaardjes onder wandeltochten in Engeland. Uiteraard is Nederland een van de vier markten waar wij zwaar op gaan inzetten’, aldus MPDD directrice Jo Dilley. ‘De bereikbaarheid is middels de vele vlieg-, veerboot- en treinverbindingen optimaal, een grote groep Nederlanders zijn enthousiaste wandelaars en wij bieden met de zeven verschillende trajecten een voor ieder wat wils aanbod.’

 

 

In de loop van 2018 worden voor de zeven trails verschillende arrangementen samengesteld. Bij het boeken van de arrangementen kan men naar eigen voorkeur kiezen tussen een keur aan accommodaties, waaronder sfeervolle Bed & Breakfasts, boutique hotels, cottages, jeugdherbergen of overnachten in pubs. Zie bijvoorbeeld de Nederlandstalige website van een van de zeven trails, de South West Coast Path die langs de kust van Dorset, Devon en Cornwall loopt: www.southwestcoastpath.org.uk/nl. Nadere informatie over trajecten en arrangementen van de zes andere trails zijn dit najaar beschikbaar. Andere arrangementen die ontwikkeld worden, zijn onder andere een 8-daags wandelarrangement voor de Pennine Way te boeken. Dit was de eerste National Trail en met 430 km meteen een van de uitdagendste. Het traject van dit arrangement loopt van Skipton in North Yorkshire naar Appleby-in-Westmorland in Cumbria.

 

 

Houd je van de kust en heidelandschap, dan is het 5-daagse arrangement de Cleveland Way in de North York Moors zeker een optie: na een dag de stad York verkennen, verblijf je de volgende vier nachten in een accommodatie in de kustplaats Whitby om van daaruit vier dagtochten te maken. De Peddars Way en de Norfolk Coastal Path vormen tezamen een National Trail van 150km lengte. Een 5-daagse arrangement brengt je langs de hoogtepunten van de Norfolk kust.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.