Onderzoek van Booking.com toont een opvallend verschil tussen reisdoelen en de realiteit

Technologie heeft reizen veranderd en de wereld een stuk kleiner gemaakt; duizenden bestemmingen zijn nog maar een muisklik verwijderd. Booking.com, de wereldleider in het verbinden van reizigers aan de grootste keuze uit ongelooflijke plekken om te verblijven, heeft onderzoek uitgevoerd onder 20.500 wereldreizigers waarin wordt blootgelegd wat mensen ervan weerhoudt om alles uit hun reis te halen, en laat zien hoe zij toch grenzeloze reizigers kunnen worden.

Grenzeloos voelen

Het onderzoek toont aan dat, ondanks de vele mogelijkheden, een op de vijf mensen (20%) zich nog nooit echt grenzeloos heeft gevoeld. Een op de tien mensen (10%) geeft aan nog maar een keer hun grenzen te hebben verlegd tijdens een vakantie. Desalniettemin geeft bijna de helft (44%) van de reizigers aan graag een grenzeloze reiziger te willen zijn. Meer dan driekwart (78%) wil zoveel mogelijk uit elke reiservaring halen.

 

 

Twee derde van de reizigers (62%) wil graag nieuwe culturen leren kennen tijdens een vakantie: ruim de helft (51%) van de reizigers geeft aan lokale delicatessen te willen proeven en een derde (33%) wil tijdens het reizen graag nieuwe mensen ontmoeten. Booking.com wil reizigers hier bij helpen.

Reisangsten overwinnen

Veel reizigers maken zich zorgen om een taalbarrière. Meer dan een kwart (28%) geeft aan dat dit ze kan belemmeren bij het boeken van een reis en een op de vijf (20%) is bang te verdwalen omdat ze de lokale taal niet spreken. Reizigers geven ook aan dat het ze belemmert bij het zoeken van een geschikte accommodatie (34%) en meer dan een kwart (26%) is bezorgd over onbekende situaties tijdens het reizen.

 

 

Als ze gevraagd worden wat de taalbarrières en zorgen van toekomstige reizen zou wegnemen, dan noemt men als belangrijkste factoren: goede accommodatiemogelijkheden (37%), positieve beoordelingen van andere reizigers (35%), de mogelijkheid om vragen te stellen en de weg te vragen in de lokale taal (26% en 23%), en hun favoriete eten kunnen bestellen (22%).

Technologie helpt een handje

Technologie kan helpen deze angsten te overwinnen, aangezien meer dan de helft van de reizigers (52%) aangeeft tijdens het reizen regelmatig technologie te gebruiken. Als wereldleider op het gebied van digitale technologie heeft Booking.com de Booking Assistant ontwikkeld, een pilot-chatbot die op basis van kunstmatige intelligentie klanten via een intuïtieve chat-interface ondersteuning biedt bij hun aanstaande reservering. Reizigers kunnen ook de 147 miljoen echte gastbeoordelingen op Booking.com raadplegen en zo voor vertrek in hun eigen taal advies krijgen.


Booking.com is onlangs een unieke samenwerking aangegaan met ili, het snelste offline vertaalapparaat ter wereld. Het apparaat wordt momenteel getest in de VS, Japan, China, Taiwan, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Met een klantenservice in 43 talen die 24/7 beschikbaar is, is Booking.com expert in het verbinden van mensen die verschillende talen spreken. De samenwerking met ili zal reizigers helpen hun angsten met betrekking tot taalbarrières weg te nemen. Booking.com wil op deze manier graag stress wegnemen bij reizigers en ze helpen om alles uit hun reis te halen.

Grenzen verleggen

Ruim de helft van de reizigers (55%) is van mening dat het mooiste aan reizen is dat je uit je comfortzone wordt gehaald. Daarmee wordt bevestigd dat reizigers door middel van unieke reiservaringen hun grenzen willen verleggen. Bovenaan het lijstje van reizen die mensen graag willen maken maar tot op heden nog niet hebben gemaakt staan:

  • Vrijwilligersreis (39%)
  • Gastronomisch avontuur (38%)
  • Mystery-trip (38%)
  • Sabbatical-reis (36%)
  • DNA-reis om je roots op te zoeken (36%)

In aanvulling hierop zijn er ook reizen die men al heeft gemaakt, maar graag nog een keer zou willen maken, omdat het ze de gelegenheid biedt hun reis optimaal te beleven:

  • Roadtrip (54%)
  • Lastminute-vakantie (38%)
  • Solotrip (34%)
  • Langeafstandsreis met de trein (32%)
  • Backpack- of wandelvakantie (30%)

Grenzeloos reizen is niet alleen populair onder jongeren. Hoewel meer dan een kwart (27%) van generatie Z (18 tot 24 jaar) van plan is een roadtrip te maken, willen ook Babyboomers (55 tot 64 jaar) meer avontuurlijke reizen maken. Een vijfde (20%) wil gaan backpacken, en bijna een vijfde (18%) wil een roadtrip maken. Alleen op vakantie is ook steeds meer in trek: twee vijfde (40%) van de babyboomers ter wereld is het afgelopen jaar alleen op vakantie gegaan en een vijfde (21%) is van plan dit in de toekomst te doen.

 

 

Pepijn Rijvers, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Booking.com zegt hierover: “Reizen kunnen dromen vervullen, ons blootstellen aan nieuwe ervaringen en uiteindelijk onze levens verrijken. We willen niet alleen onze reizigers verbinden met ongelooflijke overnachtingsmogelijkheden, maar ze ook informatie en advies geven over bestemmingen, zodat ze zich, ongeacht hun keuze, geïnspireerd kunnen voelen om meer te zien, hun grenzen te verleggen en elke fantastische gelegenheid die zich onderweg voordoet te omarmen. Als branche-innovator zijn wij voortdurend op zoek naar manieren om de laatste technologieën in te zetten om reizen eenvoudiger te maken en mensen de wereld te laten beleven, waar ze ook naartoe willen, wat ze ook willen doen.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.