Sulawesi, onontdekte parel in de gordel van Smaragd

Sulawesi is één van de grotere eilanden van de Indonesische archipel en nog vrijwel onontdekt door toeristen. Met prachtige hooglanden, actieve vulkanen, regenwouden, groene rijstterrassen, parelwitte stranden, azuurblauwe zee en kleurrijke onderwaterwereld is Sulawesi de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Maar ook cultuurliefhebbers halen hun hart op met een rijke historie en traditionele culturen. Hierbij een aantal tips.

Duiken in het Bunaken National Marine Park

Duikliefhebbers en snorkelfanaten zijn in Sulawesi aan het juiste adres. Ten noorden van Sulawesi vind je het Bunaken National Marine Park, een waar duikparadijs is. De onderwaterwereld is er kleurrijk: je komt er enorme zeeschildpadden, inktvissen, roggen en duizenden tropische vissoorten tegen. De kleurrijke koraalriffen behoren zonder twijfel tot de allermooiste van Indonesië. In het nationale park vind je zes eilandjes, waarvan Bunaken de bekendste is. Hier zijn de stranden ongerept en is de bevolking gastvrij.

 

 

Tana Toraja – het cultureel centrum

Tana Toraja ligt in de hooglanden van Zuid-Sulawesi en is vanwege de schitterende valleien en groene rijstterrassen al een bezoekje waard. Maar wat Tana Toraja helemaal bijzonder maakt, is de indrukwekkende cultuur van de inheemse bevolking. De Toraja’s wonen in huizen met bootvormige daken en voeren nog altijd eeuwenoude tradities uit, waarvan de begrafenisrituelen de bekendste zijn. Na de ceremonie, die enkele dagen duurt en waarbij buffels en varkens geofferd worden, wordt de overledene in de hoge rotsen van Toraja begraven. Als bezoeker ben je van harte welkom de ceremonie bij te wonen.

 

 

Togian Islands – bountyparadijs

De Togian Islands bestaan uit tientallen eilandjes in het midden van Sulawesi, nog vrijwel onontdekt door toeristen. Wees gewaarschuwd: het is een pittige reis om er te komen, maar eenmaal daar ben je dat snel vergeten. Het is een waar bountyparadijs met witte stranden, wuivende palmbomen, kleine vissersdorpjes en groene regenwouden. Je kunt er prachtig wandelen of de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken tijdens een duik- of snorkeltrip. Een wel heel bijzondere ervaring is het zwemmen tussen ongevaarlijke kwallen in het Jellyfish Lake!

De hooglanden rondom Tomohon

In het noorden van Sulawesi vind je het stadje Tomohon, dat door zijn hoge ligging lekker koel is. Vlakbij Tomohon ligt de actieve vulkaan Lokon, die regelmatig dikke rookwolken uitspuugt. Maak een prachtige hike naar de top van de andere nabijgelegen vulkaan, de Mount Mahawu. Het enorme kratermeer Tondano is met een adembenemende omgeving zeker een bezoekje waard. Neem een duik in het water, vaar met een bootje over het meer, huur fietsen of trek je wandelschoenen aan. Rondom het meer vind je verschillende restaurants waar je heerlijke visgerechten kunt eten

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.