De (w)onderwaterwereld van Indonesië

Met 80.000 kilometer aan kustlijn, meer dan 17.000 eilanden en ruim 4.000 soorten onderwaterdieren is Indonesië het Mekka voor elke duik- en snorkelliefhebber. Het tropische klimaat en de indrukwekkende onderwaterlandschappen zorgen ervoor dat de Gordel van Smaragd een enorme variatie biedt aan fantastische snorkel- en duikspots. Een duik in de Indonesische wateren is er één om nooit meer te vergeten.

Best place to dive: Bunaken National Park

Op een klein uurtje varen van Manado – Sulawesi – ligt het Bunaken National park, een waar duikersparadijs! In het onderwaterreservaat Bunaken heb je een goede kans om enorme zeeschildpadden en rifhaaien te spotten. Verder ligt hier het wrak van een Nederlands schip dat zonk in de Tweede Wereldoorlog, wat inmiddels de thuishaven is geworden van veel verschillende vissoorten. Ook maken in dit reservaat Manatees (Indische Zeekoeien) hun opwachting te midden van indrukwekkende drop-offs, die rijkelijk begroeid zijn met zacht koraal.

 

 

Dit eiland is beroemd vanwege het Komodo National Park, waar de grootste levende hagedissen ter wereld leven: de Komodovaraan. Op de wereld zijn er zeven roze stranden en één daarvan vind je op het eiland Komodo. Pink Beach heeft haar naam te danken aan de roze kleur van het zand, die veroorzaakt wordt door het omliggende rode koraal. Mede hierdoor wordt het strand tot ‘s werelds mooiste snorkelspots gerekend. Met een beetje geluk spot je dolfijnen tussen Komodo en het buureiland Flores.

De ongerepte riffen van Wakatobi

Het Wakatobi National Marine Park, in Zuid-Sulawesi, beslaat meer dan een miljoen hectare en vier eilanden: Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko. De eilanden hebben het grootste barrièrerif van Indonesië, dat in formaat alleen wordt overtroffen door het Great Barrier Reef in Australië. De meer dan 50 spectaculaire duikspots zijn makkelijk te bereiken en zijn het leefgebied van zowel grote als kleine vissen en schildpadden. Gelegen aan de Banda-zee en midden in de zogenaamde Coral Triangle vormt het ongeschonden koraal met diens schitterende kleurenspel een prachtig decor.

 

 

Labuan Bajo is een vissersdorpje in het westen van Flores. Dit is de plek om de onderwaterwereld van de Komodo archipel te ontdekken. Eilandhoppen is hier makkelijk aangezien de eilanden dicht bij elkaar liggen. Zo kun je op het eiland Seraya aan wal, waar bij laag water het koraal boven komt. Zwem en snorkel in helder water met schilpadden, walvissen en dolfijnen. TIP: stap hier aan boord van een zeilboot en ontdek dit stukje van de archipel waarbij je diverse stops maakt om te snorkelen.

Lombok en de Gili’s

Lombok, gelegen op 35 kilometer van Bali, is onwijs populair en totaal niet te vergelijken met het buureiland. Lombok fascineert met witte dromerige stranden, afgezonderde baaien en ongerepte natuur. Geniet in één van de tientallen baaitjes in Kuta, waar je zwemt in helderblauw water en relaxt onder de bananenbomen. In het noordwesten vind je de beste duikplekken, maar ook het zuiden heeft veel moois. De riffen rondom Lombok zijn prachtig en het water is kraakhelder. Vanuit het noordwesten van Lombok reis je gemakkelijk per boot naar de Gili eilanden, een waar snorkelparadijs.

Opgelet: mooie deals bij Garuda Indonesia

Garuda Indonesia houdt tussen 17 en 31 augustus 2017 de derde editie van de ‘Wonderful Indonesia Weeks’. Tijdens deze periode zet Garuda Indonesia 10 mooie en gevarieerde bestemmingen in de spotlight. Zo vlieg je voor €599,- van Amsterdam naar Jakarta en voor €639,- naar Medan. Voor €679,- heb je een ticket naar Lombok of Ambon of vlieg voor €739,- naar Manado. Andere actiebestemmingen zijn Denpasar, Surabaya, Yogyakarta, Semarang en Makassar. De genoemde prijzen zijn op basis van beschikbaarheid; klik hier voor meer informatie en voorwaarden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.