Eenvoudig online een visum China aanvragen

China is het land van de tegenstellingen met haar indrukwekkende historische bezienswaardigheden en moderne metropolen. Veel reisliefhebbers hebben een reis naar China dan ook hoog op hun verlanglijstje staan. Als je naar China wilt reizen heb je een visum nodig. Een visum China aanvragen kan een hoop gedoe zijn. Gelukkig is er nu een makkelijke optie: het e-visum voor China.

De Chinese Muur

De Chinese Muur

Wat is een e-visum China?

Het e-visum voor China (officiële benaming: groepsvisum) is, in tegenstelling tot de meeste andere visa voor China, helemaal online aan te vragen. Je vult online het aanvraagformulier in en voegt digitale kopieën van je paspoort en reis- en verblijfsbevestigingen toe. Het visum ontvang je niet digitaal, maar per koerier. Een stuk eenvoudiger dan een visum aanvragen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC), het officiële visumaanvraagpunt, in Den Haag.

 

 

Voorwaarden van het e-visum China

Aan het e-visum voor China zit een aantal voorwaarden verbonden. Ga van te voren na of je aan deze voorwaarden voldoet:

  • Dit visum voor China is enkel geschikt voor toeristische en zakelijke reizen.
  • Je kunt dit visum alleen aanvragen als je met minimaal 2 personen zowel heen- als terugvliegt (vandaar ook de naar groepsvisum).
  • Je verblijft niet langer dan 21 dagen in China.
  • Je reist China één keer in (single entry).
  • Je vertrekdatum ligt meer dan 10 dagen in de toekomst.

E-visum China aanvragen

Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kun je starten met het aanvragen van je e-visum voor China. Op het aanvraagformulier vul je de details van je reis en je persoonsgegevens, en die van je medereizigers, in. Het aanvraagformulier kun je volledig in het Nederlands invullen. Controleer altijd of je alle gegevens correct hebt ingevuld. Bij je aanvraag voeg je de volgende digitale documenten:

  • Een kopie van de ID pagina van de paspoorten van alle reizigers.
  • Een kopie van de tickets van zowel de heen- als de terugreis.
  • Een kopie van de hotelboekingen voor alle overnachtingen tijdens je reis, of een uitnodigingsbrief met adresgegevens als je bij vrienden of familie verblijft.

Als de aanvraag is afgerond en betaald wordt deze gecontroleerd door e-visums.nl. Zij gaan na of alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Als dit het geval is wordt je aanvraag naar China gestuurd en daar beoordeeld. Nadat je aanvraag is beoordeeld krijg je bericht dat je visum is goedgekeurd en krijg je te horen wanneer je visum vanuit China wordt verstuurd.

 

 

Het visum wordt 10 dagen voor je aankomstdatum vanuit China per koerier verstuurd. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een track and trace code, zodat je de verzending kunt volgen. Het duurt doorgaans 2 a 3 werkdagen voor je visum bezorgd wordt.

Als je je visum hebt ontvangen, en je de rest van je voorbereidingen hebt getroffen, kan je reis naar China beginnen. 好旅行 (Hǎo lǚxíng) oftewel, goede reis!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.