VLM Airlines kondigt 3 nieuwe routes aan naar Aberdeen, Keulen-Bonn en Rostock

VLM Airlines breidt vanaf 4 juni zijn netwerk uit met drie nieuwe routes. De luchtvaartmaatschappij zal driemaal per week naar Aberdeen in Schotland en vijfmaal per week naar de Duitse luchthavens Keulen-Bonn en Rostock vliegen. Tot en met 14 april 2018 biedt VLM Airlines promotietarieven aan vanaf 39 euro via de website.

Drie keer per week

VLM Airlines zal op maandag, woensdag en vrijdag naar Aberdeen vliegen. De vlucht van Antwerpen naar het noorden van Schotland duurt zo’n twee uur. Op maandag is er een rechtstreekse terugvlucht. Op woensdag en vrijdag maakt de Fokker 50 op de terugweg naar Antwerpen een korte tussenlanding in Birmingham.

 

 

“Wij mikken met de nieuwe route naar Aberdeen vooral op klanten uit de olie- en aardgassector. De reden ligt voor de hand: enerzijds is Antwerpen na Houston in Texas de tweede belangrijkste petrochemische cluster in de wereld, anderzijds worden vanuit Aberdeen, één van de drukste helihavens van Europa, tal van helicoptervluchten uitgevoerd naar offshore boorplatformen in de Noordzee”, aldus Konstantijn Huys, Commercial Director van VLM Airlines. “Het land van de kilt en de doedelzak is tevens een veelzijdige en aangename vakantiebestemming. Dankzij de mooie kustlijn, de wereldberoemde whisky’s, prachtige kastelen en gezellige steden oefent Schotland zowel op de actieve outdoor-toerist als de eerder cultuurgerichte reiziger een grote aantrekkingskracht uit.”

 

 

De routes naar KeulenBon en Rostock zullen op alle dagen worden gevlogen behalve op woensdag en vrijdag. Konstantijn Huys: “Keulen is met meer dan 1 miljoen inwoners de vierde stad van Duitsland en de grootste van Noordrijn-Westfalen. In de agglomeratie wonen ongeveer 2.500.000 mensen. De stad is bekend om zijn rijke geschiedenis, het culturele en architecturale erfgoed zoals de beroemde Dom en tal van grote evenementen, zoals het carnaval en de handelsbeurzen. Keulen beschikt tevens over één van de oudste universiteiten van Europa en over een luchthaven, die het deelt met Bonn.”

Huys voegde eraan toe: “De nieuwe verbinding tussen Luchthaven Keulen-Bonn en Rostock biedt zakenreizigers en vakantiegangers uit Noordrijn-Westfalen de mogelijkheid om zowel Antwerpen als de kust aan de Oostzee en andere toeristische bestemmingen in Mecklenburg Vorpommern snel en gemakkelijk te bereiken. De tijdswinst op het traject Keulen-Bonn – Rostock is beduidend: iets meer dan een uur vliegen in plaats van 6 uur rijden met de auto of 7 uur met de trein. Rostock is trouwens een belangrijke toeristische bestemming. Vanuit het stadsdeel Überseehafen vertrekken veerboten en cruiseschepen over de Oostzee naar Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten. Ook de nabijgelegen badplaats Warnemünde met zijn oude huisjes en brede zandstranden trekt jaarlijks heel wat toeristen.”

Bij VLM Airlines zijn in de ticketprijs een drankje en snack inbegrepen en mag iedere passagier ook een bagagestuk van max. 23 kg gratis inchecken. Op de luchthaven van Antwerpen kunnen passagiers inchecken tot 20 min. voor het voorziene vertrekuur van hun vlucht. Bovendien zijn de parkings van Antwerp Airport heel wat goedkoper dan die van de grote Belgische luchthavens: in Antwerpen kan je je auto parkeren vanaf 8 euro voor een hele dag.

Bij VLM Airlines zijn meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren.

VLM Airlines voert lijnvluchten uit van Antwerpen naar Birmingham, London City Airport, München, Maribor en Zurich. De Fokker 50’s worden ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.