Markante nieuwe locaties Tulp Festival Amsterdam – Tulpenlint van Damrak tot en met Rokin

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival, dat van 1 april tot en met 14 mei 2017 zijn derde editie beleeft in de hoofdstad. Nadat de ‘tulpen uit Amsterdam’ jarenlang uit het straatbeeld waren verdwenen, keren ze nu op steeds meer plekken terug. Tijdens het Tulp Festival siert een lint van tienduizenden tulpen de entree naar de stad vanaf het Centraal Station, over Damrak, Dam en Rokin. Vanuit dit markante centrum waaiert het Tulp Festival uit over meer dan 60 locaties in de hoofdstad, van Noord tot Zuid en Oost tot West.

Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website www.tulpfestival.com, op Facebook en Instagram.

Half miljoen tulpen in de hoofdstad

Het Tulp Festival stuurt je op ontdekkingsreis en is een prachtige manier voor Amsterdammers en bezoekers de stad en stadsdelen op een verrassende manier te verkennen. In totaal zijn er in de hoofdstad meer dan een half miljoen tulpen te bewonderen tussen april en half mei. Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen – vroegbloeiers en laatbloeiers – domineren straten en pleinen en verlevendigen perken en parken in de hele stad. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.

 

 

Markante nieuwe locaties

Steeds meer organisaties, bedrijven en (gemeentelijke) instellingen verbinden zich aan het Tulp Festival. Zoals de ondernemers, pandeigenaren en organisaties in het Paleiskwartier (de nieuwe naam van het gebied waaronder de Dam, Damrak, Rokin, Nieuwendijk en Kalverstraat vallen) die zich presenteren met een eigen tulp en een kilometerlang tulpenlint realiseren in hun gebied. Andere beeldbepalende nieuwe deelnemers zijn onder meer Port of Amsterdam, met verschillende havenlocaties; Passenger Terminal en Mövenpickhotel; een aantal metrostations; Stadsdeel IJburg; Rembrandtplein en Thorbeckeplein; Raadhuisstraat; Cornelis Schuytstraat in Zuid en winkelcentrum Gelderlandplein in Buitenveldert.

 

 

Alle tulplocaties

Veel van de eerdere tulpenlocaties laten vanaf april 2017 opnieuw een schitterend palet aan soorten en kleurschakeringen zien, zoals bij openbare gebouwen en musea: Cromhouthuis, EYE Amsterdam, Hermitage, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Museumplein, Museum Van Loon, Museum Willet-Holthuysen, NEMO, winkelcentrum Oostpoort, RAI Amsterdam, Rijksmuseum, Tulip Museum, Van Gogh Museum; in stadsdelen en parken: Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Noord, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Zuid, Vondelpark; en in (de tuin van) hotels: Amstel Hotel, Andaz hotel, Conservatorium Hotel, De Vergulden Eenhoorn, Double Tree by Hilton, Hilton Amsterdam, Hotel Casa 400, Pulitzer Hotel, Sofitel The Grand, Waldorf Astoria Amsterdam.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.