Holland America Line’s Culinary Council brengt nieuwe focus aan die aansluit op expertise van zijn zeven beroemde chef-koks

Holland America Line bouwt verder op de expertise van de zeven leden van de award winnende Culinary Council door elke chef verantwoordelijk te maken voor een specifieke dinerervaring aan boord om deze naar een nog hoger niveau te brengen. De Culinary Council bestaat uit internationaal bekende chefs die wereldwijde invloeden samenbrengen in alle eetgelegenheden aan boord.

De Culinary Council wordt geleid door Holland America Line’s Masterchef Rudi Sodamin. Samen met internationale chefs Jonnie Boer, David Burke, Elizabeth Falkner, Andy Matsuda, Ethan Stowell en Jacques Torres vormen zij de Culinary Council. Holland America Line heeft recent ook een samenwerking aangekondigd met wijnexpert James Suckling die de wijnkaarten gaat samenstellen. De bekende mixologist Dale De Groff is verantwoordelijk voor het cocktailmenu.

 

 

“De Culinary Council van Holland America Line bestaat uit ’s werelds grootste autoriteiten op het gebied van voedsel. Zij beschikken dan ook over veel talent en kennis en de meest voor de hand liggende manier voor ons is hun expertise te gebruiken en hen te laten focussen op hun specialiteiten binnen onze verschillende culinaire ervaringen,” zegt Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Culinaire partners beïnvloeden vaak alleen een restaurant of een gedeelte ervan. Het hebben van zeven wereldklasse chefs geeft ons de mogelijkheid het gehele culinaire aanbod te coveren en van hun passie en creativiteit gebruik te maken zodat alle gasten kunnen genieten van hun gerechten”.

Rudi Sodamin, Masterchef en voorzitter Culinary Council

Sodamin overziet alle aspecten van het culinaire aanbod aan boord en brengt daarnaast zijn invloed en expertise over bij Rudi’s Sel de Mer. De populaire Franse brasserie is een alleenstaand restaurant op de Koningsdam en de Nieuw Statendam en heeft op andere schepen pop-up edities in de Pinnacle Grill. Sodamin is geboren in Oostenrijk en opgeleid in Frankrijk. Zijn innovatieve benadering heeft hem tot de meest gelauwerde chef op de wereldzeeën gemaakt.

Jonnie Boer biedt Proef De Librije

Jonnie Boer brengt de smaken van zijn internationaal befaamde restaurant, De Librije, aan boord van geselecteerde cruises met speciale ‘Proef De Librije’-avonden in de Pinnacle Grill. De Librije staat bekend als één van de 50 beste restaurants ter wereld en heeft sinds 2014 elk jaar een driesterren Michelin beoordeling ontvangen.

David Burke beïnvloedt Pinnacle Grill menu

Als vooraanstaande pionier van een unieke, moderne Amerikaanse keuken en een meester in Franse culinaire technieken, wil Burke verder gaan met het verbeteren van het menu in de Pinnacle Grill door moderne smaken en nieuwe signatuurgerechten toe te voegen. Burke is restauranthouder en schrijver van kookboeken. David Burke was te zien in ‘Iron Chef America’ en ‘Top Chef Masters’.

 

 

Elizabeth Falkner introduceert lichtere gerechten

Falkner, een terugkerend jurylid en deelnemer op het Food Network, introduceert een reeks van nieuwe, lichtere gerechten bij alle eetgelegenheden op de vloot. Ze juicht het toe als mensen en chefs meer als een atleet gaan denken en koken om fit te blijven. Falkner bereidt zowel hartige, zoete, traditionele als moderne gerechten.

Andy Matsuda verantwoordelijk voor top sushi trends en technieken

Het nieuwste lid van de Culinary Council is Andy Matsuda. Matsuda gaat zowel het sushi aanbod in de Lido Market als het sushi menu in het Tamarind restaurant verzorgen. Matsuda’s creaties zijn te zien in Nami Sushi, de nieuwe sushi bar aan boord van Nieuw Statendam dat onderdeel is van Tamarind. De Japanse chef loopt voorop met sushi trends en technieken. Op Matsuda’s Sushi Chef instituut in Los Angeles, Californië, leert hij ambitieuze chefs en professionals over sushi en de Japanse keuken.

Ethan Stowell viert de smaken van het Pacifische Noordwesten

Stowell, die onlangs aan de Culinary Council is toegevoegd, brengt de unieke smaken van Alaska en het Pacifische Noordwesten aan boord. Stowell staat ook wel bekend om zijn pasta’s en Italiaanse gerechten en gaat een aantal nieuwe recepten introduceren bij New York Pizza en op de Lido Market op alle schepen. De chefkok is verkozen als een van de Beste Nieuwe Chef All-Stars in 2013.

Jacques Torres’ chocolade lekkernijen

Als wereldberoemde chocolatier, beter bekend als ‘Mr. Chocolate’, gaat Torres bijzondere chocolade desserts bedenken voor de restaurants en is hij ook verantwoordelijk voor de ‘Chocolate Surprise Dessert Parade’ die plaatsvindt op de laatste gala avond van elke cruise. Torres was hoofd van de banketbakkerij van het legendarische Le Cirque in New York. Daarna opende hij een chocoladefabriek en winkels in heel New York.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.