Steeds minder vertraging op Nederlandse luchthavens dit jaar

Een kleine 500 vluchten vanaf Nederlandse luchthavens zijn dit jaar vertraagd of verstoord. Op wereldwijd 1 miljoen vluchten per dag een klein aantal. In het eerste kwartaal van 2017 waren dat meer dan 600. Dat blijkt uit onderzoek van AirHelp. Het gaat om ruim 63.000 gedupeerde passagiers in Q1 2018 en ruim 78.000 passagiers in Q1 2017. Dinsdag was zowel in de eerste drie maanden van 2017 als die van 2018 de beste dag om te vliegen. Op die dag heb je de minste kans op vertragingen of annuleringen.

Schiphol

Weinig vertragingen

Ruim 450 vluchten zijn in het eerste kwartaal van 2018 vertraagd of geannuleerd op Schiphol. 60.000 ondervonden hier last van. Toch is dit goed nieuws: in dezelfde periode in 2017 waren bijna 600 vluchten vertraagd of geannuleerd en werden ruim 76.000 passagiers gedupeerd. Schiphol presteert dus beter dit jaar.

 

 

Op Eindhoven Airport zijn dit jaar slechts 23 vluchten vertraagd of geannuleerd ten opzichte van 16 vluchten in het eerste kwartaal van 2017. Ruim 2.400 passagiers hadden hier ongemak van in Q1-2018. In Q1 2017 waren dat er minder dan 1.600.

Voor het vliegen vanaf Rotterdam zijn de verstoorde vluchten en gedupeerde passagiers dit jaar meer dan gehalveerd in vergelijking met het 1e kwartaal van vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2018 hadden iets meer dan 380 passagiers te maken met 8 verstoorde vluchten. In Q1 2017 waren dat ruim 1.000 passagiers en 15 vertraagde en geannuleerde vluchten.

Drukste dagen

De drukste dagen van dit jaar waren tot nu toe maandag 5 maart op Schiphol en Rotterdam Airport en zondag 18 februari op Eindhoven Airport. In het eerste kwartaal van 2017 waren dat vrijdag 17 maart op Schiphol, vrijdag 31 maart op Eindhoven Airport en vrijdag 10 maart op Rotterdam Airport. In Q1 2017 waren er meer vluchten verstoord op de drukste dagen dan op de drukste dagen van Q1 2018.

 

 

De minste kans op een verstoorde vlucht heb je op dinsdag. Zowel in het eerste kwartaal van dit jaar als in het eerste kwartaal van 2017 zijn op dinsdag relatief de minste vluchten vertraagd of geannuleerd. Op zaterdag heb je over het algemeen de grootste kans op een vertoorde vlucht.

Hoewel je op zaterdag de meeste kans hebt op een vertraagde of geannuleerde vlucht, bleek zaterdag vorig jaar juist de beste dag van het Paasweekend om te vliegen. Tweede Paasdag was in 2017 de slechtste dag van het Paasweekend om te vliegen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.