Nieuwe MICHELIN-sterren voor Kroatische restaurants!

De restaurants Pelegrini (Šibenik) en 360º (Dubrovnik) kregen beiden één MICHELIN-ster. Restaurant Monte (Rovinj) heeft zijn ster behouden. Een mooi resultaat, zeker gezien het feit dat dit nog maar het tweede jaar is dat Michelin actief is in Kroatië.

Krka rivier

Krka rivier

24 nieuwe restaurants

Naast het nieuws dat de restaurants Pelegrini en 360º bekroond zijn met één MICHELIN-ster, is ook de lijst met de door MICHELIN aanbevolen restaurants (lepel en vork logo) verrijkt met 24 nieuwe restaurants. Dit is het resultaat van de geheime onderzoeken van Kroatische restaurants door MICHELIN-inspecteurs. Een nieuwe gids voor Kroatië is gepubliceerd op de MICHELIN-website, ‘s werelds belangrijkste en meest prestigieuze restaurantgids.

 

 

Kroatië staat op de gastronomische kaart van de wereld, een plek die we zeker verdienen. De nieuwe MICHELIN-sterren en aanbevelingen voor Kroatische restaurants zijn het bewijs dat onze gastronomie aan de zeer veeleisende internationale kwaliteitscriteria voldoet. MICHELIN is een wereldberoemde synoniem voor de perfectie in gastronomie, en de labels van MICHELIN bieden een groot promotiepotentieel, ook voor de bestemmingen waar de gekozen restaurants zich bevinden. We zijn er overtuigd dat het binnentreden in de exclusieve kring van de beste restaurants ter wereld door bezoekers gewaardeerd zal worden.

 

 

Het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme zal doorgaan met het uitvoeren van tal van activiteiten met als doel ons land te positioneren als een aantrekkelijke toeristische bestemming met een rijk gastronomisch aanbod, ” zei de directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme, Kristjan Staničić.

“Ik wil mijn felicitaties uitspreken aan alle restaurants, vooral de eigenaars en het personeel van restaurant Pelegrini, 360º en Monte, wiens inspanningen en creativiteit zijn erkend door de inspecteurs van MICHELIN,” voegde Staničić eraan toe.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.